Kazakistan'da Bağımsızlığın 25. Yılı Konferansı

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Uyanık: 'Bugün Kazakistan her alanda kendini tanıtma ve itibarını yüceltme yolunda güçlü adımlar atmıştır. Bu yolda Türkiye olarak her türlü desteği vermekteyiz'

ASTANA – Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü münasebetiyle 'Bağımsızlığın 25. Yılında Kazakistan Modernleşme Yolunda: Tarihi ve Geleneksel Yaklaşımlar' başlıklı konferans düzenlendi.

Kazakistan Hukuk Üniversitesi'nde, Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) desteğiyle yapılan konferansa Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, TİKA Astana Koordinatörü Ali İhsan Çağlar ve dünyanın çeşitli ülkelerinden akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Uyanık, Türkiye'nin Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsatarak, o tarihten bu yana iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişerek güçlendiğini söyledi.

Kazakistan'ın, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in liderliğinde bağımsızlığını kazandığı 25 yılda her alanda geliştiğine işaret eden Uyanık, 'Bugün Kazakistan her alanda kendini tanıtma ve itibarını yüceltme yolunda güçlü adımlar atmıştır. Bu yolda Türkiye olarak her türlü desteği vermekteyiz.' ifadesini kullandı.

Uyanık, Kazakistan'ın Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminde Türkiye'nin yanında durduğunu ispatladığını vurgulayarak, FETÖ uzantılarının Kazakistan ve başka ülkelerde de bulunduğunu anlattı. Uyanık, söz konusu ülkeleri, Türkiye'de yaşanları göz önünde bulundurarak dikkatli olmaya çağırdı.

TİKA Astana Koordinatörü Çağlar da, Kazakistan topraklarından çıkarak, Anadolu'ya göç eden ve orada devlet kuran Türklerin Oğuzlar boyuyla ilgili çalışan Türkiye'den araştırmacıları konferansa getirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA