Engelli Dostu Başkan

Kütahya’nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık ilçesinde bulunan bedensel ve zihinsel engelli çocuklara eğitim veren Yavuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, buradaki çocuklarla bir araya geldi.

Engelli Dostu Başkan
Okulda eğitim gören çocuklar ile buluşan başkan Koca, çocuklarla sohbet edip çeşitli hediyeler verdi.

Daha öncede, bir gününü Emet ilçesinde bulunan engelli Mustafa ile beraber geçiren, katıldığı tüm etkinlik ve toplantılara onunla birlikte katılan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, rehabilitasyon merkezinde bulunan tüm çocuklarla tek tek ilgilenip, sorunlarının olup olmadığını sordu.

Engelli Makbule Güler ile de sohbet eden Koca Makbule’ye ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan engelliler adına iletilmesini istediği bir isteğinin olup olmadığını’ sordu.16 yaşındaki zihinsel engelli Makbule Güler ise bu soruya "Sağlığını isterim" diye cevapladı.

Yapılan bu önemli ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Bugün bölgemizde önemli bir hizmet veren özel eğitim okulumuz ile özel çocuklarımız ve fedakar ailelerine bir ziyaret gerçekleştirdik.Çocuklarımızın mutluluğu, eğitim azmi bizleri oldukça duygulandırdı.Özel çocuklarımız bizlere yüce Allah’ın bir emanetidir.Bizlerde Emet belediyesi olarak her fırsatta özel çocuklarımız ve fedakar aileleri ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz.Böylesi önemli bir eğitim hizmetini bölgemize kazandırdıkları için okul yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, Emet ve Hisarcık ilçelerine bağlı köylerde bulunan, 25 bedensel, 50 zihinsel, 11’de hem zihinsel hem bedensel engelli toplam 86 çocuğa eğitim veriliyor. (MS-EFE)
Kaynak: İHA