Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kırcı Açıklaması

Son 15 yılda 2,8 milyar liralık yatırım yapan Orman ve Su işleri Bakanlığı, Balıkesir'e en çok yatırım yapan bakanlık oldu.'

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, 'Son 15 yılda 2,8 milyar liralık yatırım yapan Orman ve Su işleri Bakanlığı, Balıkesir'e en çok yatırım yapan bakanlık oldu.' dedi.

Toplu Taşıma Merkezi'nde (TTM) Mobil Tanıtım Aracı önüne gelen Kırcı, Balıkesir'e en çok yatırım yapan bakanlığın kendilerinin olduğunu söyledi.

TTM'de tanıtım tırının iki gün boyunca orman, su ve hava konularında bilgilendirme yapacağını ifade eden Kırcı, şunları kaydetti:

'Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Tanıtım tırının Balıkesir'deki etkinlikleri bugün ve yarın devam edecek. Etkinliğimizde öğrencilere tiyatro gösterimi, fidan dağıtım töreni yapılacak. İki gün boyunca yetişebildiğimiz öğrencilerimize tiyatro gösterileri ile suyun bilinçli kullanılması, hava, su ve ormanların korunması, orman yangınları konusunda daha hassas ve daha dikkatli olunması konusunda gençlerimize, çocuklarımıza, halkımıza bilinçlendirme faaliyeti yapacağız. Son 15 yılda 2,8 milyar liralık yatırım yapan Orman ve Su işleri Bakanlığı, Balıkesir'e en çok yatırım yapan bakanlık oldu.'

Balıkesir'e yatırımların da devam edeceğini aktaran Kırcı, yatırımların devam edeceğini belirtti.

Kırcı, 'Bakanımız son olarak ilimize geldiğinde 43 müjdeyle gelmişti. Bu müjdelerin birçoğu hayata geçirilmiş durumda, açılışları bekleniyor. Yine meteorolojinin bu yıl içinde tamamladığı 5 otomatik gözlem istasyonu hayata geçirildi. Bunun yanında koruma alanları, milli parklar, tabiat parkları, sulak alanlar noktasında da çalışmalar hızla yürütülüyor.' diye konuştu.

Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz ise etkinlikle suya, ormana sahip çıkan, havasını kirletmeyen, koruma alanlarını koruyan kişilerin yetişeceğini belirtti.

Daha sonra Kırcı, Şenöz, Meteoroloji İl Müdürü Erhan Güven ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu vatandaşlara fidan dağıttı.
Kaynak: AA