Ilgaz Dağı Kış Turizmine Hazır

Kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda kayak pisti ve otellerdeki hazırlıklar tamamlandı Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Gün:'5 yıldızlı otelimiz hizmete girdi, yollarda asfaltlama yapıldı. Kastamonu'ya direkt uçuşlar var. İstanbul'dan Ilgaz Dağı'na 1 saat 15 dakikada ulaşılabiliyor. Ankara'dan karayoluyla 2 saatte gelinebilir. Şimdi yeterli kar ile misafirlerimizi bekliyoruz'

Ilgaz Dağı'nda kış turizmi için yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında gösterilen Ilgaz Dağı, kış mevsiminde pek çok tatilcinin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Bu yıl hizmete giren 5 yıldızlı otel ile kayak pistlerinde hazırlıkların tamamlanmasının ardından turizmciler, Ilgaz Dağı'nda kayak yapılabilecek seviyede kar oluşmasını bekliyor.

Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Gün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı'nın Türkiye'nin en güzel turizm bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalarla Ilgaz Dağı'nın kış turizmine hazır olduğuna işaret eden Gün, '5 yıldızlı otelimiz hizmete girdi, yollarda asfaltlama yapıldı. Kastamonu'ya direkt uçuşlar var. İstanbul'dan Ilgaz Dağı'na 1 saat 15 dakikada ulaşılabiliyor. Ankara'dan karayoluyla 2 saatte gelinebilir. Şimdi yeterli kar ile misafirlerimizi bekliyoruz.' dedi.

Ilgaz Dağı'nı 'kış cenneti' olarak tanımlayan Gün, 'Ilgaz, kış turizminde Uludağ, Erciyes kadar uzun pisti olmasa da turizm aşırı dereceye ulaşmadığı için bize göre temiz olarak kalmış bir turizm cenneti.' ifadesini kullandı.

Ilgaz Dağı'ndaki 5 yıldızlı otelin genel müdürlüğünü yapan Hakan Sevencan ise mart ayında hizmete giren otellerinin ilk kış sezonuna hazırlandığını dile getirdi.

Otelleri sayesinde Ilgaz Dağı'nda ağırlanacak misafir sayısında artış olacağını beklentileri bulunduğuna dikkati çeken Sevencan, şöyle konuştu:

'Ilgaz Dağı'nda kış sezonuna yönelik pek çok hazırlık yapıldı. Altyapı anlamında da yenilikler var. Kar kalitesi anlamında Türkiye'deki kayak merkezleri arasında birinci sıradayız. İstanbul'dan direkt uçak olması, Ankara'ya yakınlığı büyük avantaj. Rezervasyonlara baktığımız zaman, bu kış sezonunun öncemi sezonlara göre daha iyi geçeceğini öngörüyoruz.'

Ankara'dan tatilini geçirmek için Ilgaz Dağı'na gelen Bilgin Arat da dağda kartpostallık görüntüler olduğunu belirterek, 'Tabiatı çok seviyorum. Ağaçları görünce çok mutlu oluyoruz. Buranın tadını çıkarmaya çalışıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA