CÜ Teknokent'ten 28 Firmaya Hizmet

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent, Sivas'ta 28 firmaya Ar-Ge ve yazılım hizmeti verdi.

Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Teknokent’in, bölgesinde emin adımlarla ilerlediğini ve buraya bağlı ofislerin şirketler tarafından rağbet gördüğünü ifade etti.

Ar-Ge ve yazılıma dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin üretilmesini sağlamak amacıyla 2011 yılından bugüne kadar çalışmalarını devam ettiren Teknokent bünyesinde bugün 28 firmaya hizmet verildiğini aktaran Mercan, 'Cumhuriyet Teknokent bünyesindeki firma dağılımlarına baktığımızda ağırlıklı olarak yazılım firmaları olup bunun dışında savunma sanayinden otomotiv sanayisine kadar farklı faaliyet alanlarında firmalarımız bulunmaktadır.' ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Teknokent bünyesinde 2013 yılında kurulan Teknoloji Transfer Ofisi'nin, proje yazım ve takibi, ulusal ve uluslararası destek programları hakkında bilgilendirme, fikri ve sanayi mülkiyet hakları hakkında bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri sunduğunu dile getiren Mercan, şunları kaydetti:

'Yeni kurulacak firmalara girişimcilik ve kuluçka hizmetleri verilmekte olup yeni kurulan firmalara destek amaçlı olarak yüzde 75’e varan kira indirimlerinden faydalanmaları sağlanmaktadır. Yapımı 2017 yılında tamamlanacak ek binamız ile Ar-Ge çalışmaları yapan ve yazılım alanında faaliyet gösteren 70 yeni firmaya kapılarımızı açarak yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetleri ile çalışma imkanı sunulacaktır. Kısa vadede mevcut firmalarımıza sanayi mülkiyet hakları konusunda bilgilendirme ayrıca, ulusal ve uluslararası proje destekleri konusunda bilgilendirme ve proje hazırlama hizmetlerimiz olacaktır.'

CÜ'de okuyan öğrencilere kolaylıklar sağladıklarını da aktaran Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Öğrencilerimiz Teknokent’te staj yapabilecekleri gibi aynı zamanda Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerde de staj kolaylığı sağlamaktayız. Bunun dışında kendi iş fikri olan ve bu fikri geliştirmek isteyen öğrencilerimizi ön kuluçka merkezine alarak iş fikirlerini endüstriye dönüştürmelerine yardımcı olmaktayız. Bu kapsamda Teknokent olarak tüm öğrencilerimize kapımız açıktır.'

Kaynak: AA