İBB Gençlik Meclisi'nden Suriyeli Çocuklar İçin Proje

'Sen de Çocuklar İçin Bir Şey Yap!' ile 'Gençler Örüyor Çocuklar Isınıyor' projeleri ile Suriyeli çocuklara eğitim verilecek, atkı ve şapka ihtiyacı karşılanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, Suriyeli çocuklar için 'Sen de Çocuklar İçin Bir Şey Yap!' (Do Something for Kids) ile 'Gençler Örüyor Çocuklar Isınıyor' isimli sosyal sorumluluk projeleri geliştirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İBB Gençlik Meclisi Suriyeli çocuklar için iki önemli proje hayata geçirecek.

'Sen de Çocuklar İçin Bir Şey Yap!' projesi ile üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri, 6 ay boyunca her hafta sonu ilkokul 1. sınıf öğrencisi 21 Suriyeli çocuğa Türkçe ve matematik dersi verecek.

Etkinlik, oyun saati ve rehberlik dersi kapsamında çocukların kişisel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra gönüllü gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirecek renkli, özgün ve eğlenceli çalışmalar içeren sosyal sorumluluk projesinde faydalı tecrübeler elde edilmesine imkan verilecek.

İBB Gençlik Meclisi, eğitim programıyla aynı zamanda iç savaştan büyük ölçüde etkilenen Suriyeli çocukların Türkiye’ye uyum sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Böylece gönüllü ders veren gençler de bilgi ve becerilerini pratik alanda güçlendirecek, mesleki açıdan ilgi duydukları bir alanda farklı ve faydalı bir deneyim yaşayacak.

İstanbul’daki Suriyeli çocukların, verilecek eğitim desteğiyle Türkiye ve eğitim sistemine uyum sağlamaları en önemli kazanım olacak. 5 aylık program 17 Aralık 2016-21 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

- Gençler atkı ve şapka örecek

Yabancı öğrencilerin de katılım sağlayacağı 'Gençler Örüyor Çocuklar Isınıyor' projesi ile Suriyeli çocukların soğuktan korunmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Gönüllü gençler öreceği atkı ve şapkalar, ihtiyacı olan Suriyeli çocuklara dağıtılacak.

Aynı zamanda duyarlı üniversiteli gençleri bir araya getirmeyi amaçlayan proje, gençlere modele uygun şiş örgü tekniklerinin öğretilmesini, atkı ve şapka örme konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı, toplumsal sevgi ve yardımseverlik duygularını geliştirmeyi hedefliyor. Proje, 9 ve 16 Aralık'ta Saraçhane'deki İBB Gençlik Meclisi binasında gerçekleştirilecek.

Projelere katılmak isteyen gönüllülerin, 'www.ibbgenclikmeclisi.com' adresinde yer alan iki ayrı başvuru formunu doldurması gerekiyor.

Kaynak: AA