Çayırova Hasan Tahsin İlkokulu'na Spor Salonu İnşa Ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çayırova Hasan Tahsin İlkokulu için spor salonu inşa ediliyor.

Çayırova Hasan Tahsin İlkokulu'na Spor Salonu İnşa Ediliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitime katkı sağlamak ve öğrencilerin spor alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla bahçesi uygun olan okullara spor salonu inşa ediyor. Bu salonlardan biri Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çayırova Hasan Tahsin İlköğretim Okulu’na yapılıyor. Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Temel betonu dökülen spor salonunun çelik ankrajlarının montajı yapılıyor. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı 13 metre ölçülerinde voleybol sahası yer alacak. Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar ve tuvaletler ve büfe bulunacak. Birinci katta ise diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare 3 adet salon yer alacak.

Salonun yapımında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, bin 840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton ve 633 metrekare fiba onaylı pvc zemin kaplaması kullanılacak.
Kaynak: İHA