AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe Açıklaması

''Teröre destek veren bir eş başkan cezaevinde yatıyor. Bizim cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri de gelip ziyaret ediyorlar''

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ''Teröre destek veren bir eş başkan cezaevinde yatıyor. Bizim cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri de gelip ziyaret ediyorlar.'' dedi.

Akmeşe, partide düzenlediği basın toplantısında, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı'nın yaşadığı polemiğe değindi.

Kurtuluş günlerinin yönetmeliğe göre düzenlendiğini anlatan Akmeşe, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın genelde belediye başkanları tarafından yapıldığını vurguladı.

Milletvekili Bircan'ın aynı problemi, Keşan, İpsala ve Enez'de yaşattığını anlatan Akmeşe, ''Ben Sayın Bircan'a soruyorum o zaman. Edirne'de niye konuşma yapmadınız ? Niye özellikle Enez'i seçtiniz ve Belediye Başkanımızla böyle bir polemiğe girdiniz. Yönetmelik belli arkadaşlar, konuşmacı tertip komitesi tarafından belirlenir ve genelde de belediye başkanları konuşmasını yapar. Ben burada Sayın Bircan'ın art niyetli olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

Bircan'ın 15 Temmuz darbe girişimini yok sayan umursamaz tavırlar içinde olduğunu savunan Akmeşe, tüm şehitlere saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden CHP'li milletvekillerini eleştiren Akmeşe, ''Bunun anlamını öğrenmek isterim doğrusu. Teröre destek veren bir eş başkan cezaevinde yatıyor. Bizim cumhuriyetçi bildiğimiz CHP milletvekilleri de gelip ziyaret ediyorlar. Bunların ne maksatla ziyaret ettiklerini gerçekten bilmek isterim. Ben CHP Milletvekili Erdin Bircan'a da soruyorum. Sayın Bircan sizde Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmek istiyor musunuz ? Etmiyorsanız, sizin milletvekillerinin ziyaretini uygun buluyor musunuz'' diye konuştu.

Kararağaç Köprüsü'nün yapımının tamamlandığını da aktaran Akmeşe, aralık ayı içerisinde bakanların katılacağı törenle köprünün hizmete açılacağını vurguladı.

Kaynak: AA