Bingöl'de Yeni Kimlik Kartı Tanıtımı

Bingöl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Zekiye Uğurlu, yeni kimlik kartı başvuru ve dağıtımına 2 Ocak'tan itibaren başlanacağını bildirdi.

Uğurlu, yeni kimlik kartlarının verilmesine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, halen 10 ilde devam eden yeni kimlik kartı başvuru ve dağıtımına 2017'den itibaren tüm illerde başlanacağını söyledi.

Kimlik paylaşım sistemine entegre çalışan uygulamalarda, çipli kimlikler yaygınlaşmadan önce gerekli değişikliklerin yapılacağını kaydeden Uğurlu, yeni kimlik kartlarıyla ilgili Bingöl merkez ve 7 ilçe nüfus müdürlüklerinde yürütülen çalışmalarda tüm teknik kontroller yapılarak, 2 Ocak’tan itibaren başvurular alınacak şekilde hazır hale getirildiğini ifade etti.

Yeni kimlik kartlarının 3-4 yıllık süreç içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılmasının planlandığını dile getiren Uğurlu, şunları söyledi:

“Başvuru yapacak vatandaşlar, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılır. Kimlik kartlarının değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 16 TL yeni kart ücreti talep edilecektir. Ancak, TCKK kayıptan düzenlenmesi halinde ise 32 TL ücret ibraz edilecektir. Yine bu başvuru işlemleri için bir defaya mahsus kan grubunu gösteren belgenin de verilmesi gerekmektedir.”

Kaynak: AA