Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Yargılamalar

Devlet kurumlarına zarar vermek için terör hücresi oluşturduğu suçlamasıyla 2 sanık hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezaları bozuldu.

Mısır'da devlet kurumlarına zarar vermek için terör hücresi oluşturduğu suçlamasıyla 2 sanık hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarının bozulduğu bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, temyiz mahkemesi, Kahire'nin batısındaki hükümet binasını sabote etme hedefiyle Ultras Rab'avi adıyla terör hücresi oluşturmakla suçlanan Mustafa Hamdi ve Abdullah Murad hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarını bozdu.

Mısır'da Başsavcılık, ülkede ilk kez demokratik seçimlerle seçilen ve askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçisi olduğu belirtilen 5 kişiyi, Mart 2014'te devlet kurumlarına sabotaj düzenleme amacıyla Ultras Rab'avi isimli terör hücresi oluşturmakla suçlamıştı. 2015 başlarında başlayan davada yargılama süreci, sanıklardan 3'ü hakkında gıyabi devam etmişti.

Giza Ceza Mahkemesi 3 Ekim 2015'te duruşma salonunda hazır olan 2 sanık idam ve müebbet hapse, gıyabi yargılanan 3 sanık ise idam, müebbet veya 10 sene hapis cezalarına çarptırılmıştı. Sanıkların savunma heyeti, söz konusu kararı temyiz mahkemesine taşımıştı.

Ultras Rab'avi'nin, darbeye karşı Haziran 2013'te Rabiatu el-Adaviyye Meydanı'nda bir araya gelen gençlik topluluğu olduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA