Tunceli'de Yeni Kimliklerin Dağıtımına Başlanıyor

Tunceli'de, TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve 'Akıllı Kimlik Kartı' olarak da adlandırılan yeni kimliklerin dağıtımına 2 Ocak'tan itibaren başlanacak.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve 7 ilçe nüfus müdürlüklerinde yeni kimliklerin dağıtımı için tüm teknik çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

Kimlik kartı başvurularının randevusuz olarak ikamet adresinin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabileceğinin bildirildiği açıklamada, yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olduğu, uluslararası standartlara uygun en gelişmiş güvenlik öğelerini barındırdığı kaydedildi.

Yetkisiz kişiler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesinin ya da değiştirilmesinin mümkün olamayacağının aktarılan açıklamada şunlar yer aldı:

'15 yaşını tamamlayanların son altı ay içerisinde ön cepheden çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile başvurması gerekmekte olup, başvuru sahiplerinin parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi biyometrik verileri alınır. 15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf zorunlu olmamakla birlikte ancak talep edilmesi halinde her yaş grubundaki çocukların kimlik kartı fotoğraflı olarak düzenlenebilmesi mümkündür.

Başvuru sırasında ayrıca kimlik kartlarının PIN kodlarını içeren kapalı bir zarf teslim edilecektir. 2016 yılı kimlik kartı bedeli, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 lira, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 lira ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 liradır.'

Kaynak: AA