Haleplilere Yardım İçin Kermes

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün kurslarına katılanlar, Halepliler için kermes düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana Mahallesi Semt Konağı’nda açılan kermeste, kursiyerlerin hazırladığı yiyecekler, geliri Haleplilere gönderilmek üzere satışa sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, zulme uğrayan mazlumların her zaman yanında olduklarını vurguladı.

İhtiyaç sahipleri için çalışmalarının devam edeceğini aktaran Çolakbayraktar, şunları kaydetti:

'Türkiye, bir yandan zulümlerle mücadele ederken bir yandan da mazlumlara kucak açmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Biz, kimsesizlerin kimsesiyiz, biz zalimlerin karşısında mazlumların yanındayız' dediği gibi Kocasinan Belediyesi olarak bizler de zulme uğrayan mazlumların her zaman yanındayız. Bizler, hayırlarımızı artırarak tüm insanların Halep'teki bu kaosa sessiz kalmaması için örnek olmak istiyoruz. Bu çerçevede bir nebze de olsa onların ihtiyaçlarını karşılamak için kermes düzenledik. Bundan sonra da tüm ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Rabbim hayırlarımızı yerine ulaştırsın inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan da 'Kocasinan Belediyesinin açtığı kurslarda eğitim alan kursiyerlerin Halep’e destek amacıyla hazırladıkları kermes, bizleri memnun etti. Bir nebze olsa bizler de katkıda bulunmak için buradayız. Kocasinan Belediyesi Halep’te perişan olan, anne babalarını kaybeden yavrulara kucak açmış, onları sevindiriyor. Allah, yar ve yardımcıları olsun. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA