Kepez Bürokratlarına 'Protokol Ve Temsil Eğitimi'

Kepez Belediyesi yöneticileri, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü öncülüğünde protokol ve temsil eğitim semineri için Bursa’da bir araya geldi.

Kepez Bürokratlarına 'Protokol Ve Temsil Eğitimi'
Kepez Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürleri, aileleri ile birlikte Başkan Hakan Tütüncü öncülüğünde protokol ve temsil eğitim seminerine katıldı.

Programa aileleri ile katılan bürokratlar, tarihi ve manevi mirası ile zengin bir kent olan Bursa’yı ziyaret ederek yeni projeler için fikir edindi.

Ataöv’den protokol eğitimi

Kepez Belediyesi bürokratları, Protokol Yönetimi, Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı ve Cumhurbaşkanlığı Protokol Uzmanı İhsan Ataöv’ün seminerini ilgiyle takip etti. Programa katılan başkan yardımcıları, birim müdürleri ve özel kalem personeli ile ailelerini temsil, protokol yönetimi, duruş, hitap, beden dili, kılık kıyafet ve sofra adabı gibi konularda eğitim veren Ataöv, Kepez Belediyesi’nin bu konulara gösterdiği özenden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkürlerini sundu. Yaklaşık üç saat süren seminerde protokol temsili konusundaki vizyonlarını genişleten katılımcılar, doğru bildikleri yanlışları düzelterek Ataöv’ün tavsiyelerini not aldı. Uzun yıllar ünlü siyasilerle edindiği tecrübelerini küçük enstantaneler şeklinde paylaşan Ataöv, bürokratlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sunumunu tamamladı. Günün anısına Ataöv’e bir hediye takdim eden Tütüncü başarılı sunumu için kendisini tebrik etti. Vizyon konusunda örnek gösterilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Başkan Hakan Tütüncü, katılım sağlayan çalışanlara teşekkür etti.

Eğitim seminerinin ardından geri kalan zamanı şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini görerek geçiren ekibin ilk durağı Uludağ oldu. Yaklaşık 10 kilometrelik bir teleferik yolculuğu ile Uludağ’a ulaşan ekip, kış mevsiminin en güzel yaşandığı illerden biri olan Bursa’nın tesislerini inceledi. Ekip daha sonra, Yeşil Türbe, Emir Sultan, Osman Gazi ve Orhan Gazii türbeleri, Kent Müzesi gibi şehrin önemli noktalarını ziyaretlerde bulundu. Kentin yapısına belediyecilik hizmetleri açısından bakan gezi ekibi, kendi alanlarıyla ilgili notlar alarak geziye devam etti.

Çelebi Sultan Mehmet’in anlamı büyük

Profesyonel bir gezi rehberi ile şehrin manevi noktalarını ayrıntılarıyla öğrenen Tütüncü ve ekibi Çelebi Sultan Mehmet Türbesi ve camiini ziyaret etti. Kepez’de yükselen ve Tütüncü’nün en özel eser olarak tabir ettiği Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin ilham alındığı Osmanlı padişahının türbesini ziyaret eden ekip, ardından tarihe ufak bir yolculuğa çıkarak yeni caminin adını aldığı kahraman hakkında bilgi edindi. Manevi değeri yüksek olan bu noktayı daha detaylı inceleyen Tütüncü, inşaat konusundaki bilgi birikimini de kullanarak bürokratlarına yeni camii için çeşitli notlar aldırdı.
Kaynak: İHA