Öğrencilerden Askerlere Moral Mektubu

Güngören'deki bir ortaokulun öğrencileri, Kayseri'de terör saldırısında şehit olan askerlerin bağlı bulunduğu birliğe moral vermek amacıyla duygularını dile getirdikleri mektupları gönderdi.

Tozkoparan Ortaokulu öğrencileri, Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan askerlerin bağlı olduğu Kayseri Hava İndirme Tugayı'ndaki birliklere moral vermek amacıyla mektup gönderdi.

Güngören Merter'deki Tozkoparan Ortaokulu ve ana sınıfındaki yaklaşık 700 öğrenci, hazırladıkları mektupları, Kayseri'ye gönderilmek üzere okul müdürü Hüseyin Şarkı'ya teslim etti.

Gazetecilere açıklama yapan Şarkı, şehitleri anmak ve başta Kayseri 1. Komando Tugayı'ndaki askerler olmak üzere bütün polis ve askerlere moral vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlattı.

Mektupların PTT'ye teslim edilerek Kayseri'deki askerlere gönderileceğini ifade eden Şarkı, 'Kayseri'deki terör saldırısından sonra oraya gidemeyeceğimizi gördük. Böyle bir etkinlik yapalım dedik. Onları unutmadığımızı, onların kalbimizde olduğunu, onlara destek verdiğimizi öğrencilerimizle birlikte konuya eğilmemiz gerektiğini hissettik. Milli bilinci aşılamak adına öğrencilerimizle bir etkinlik yaptık. Sonuçta bunlar çocuk, içlerindeki saf düşünceleri, duyguları hepsini yansıtmışlar.' diye konuştu.

Tozkoparan Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencisi Damla Çiftçi de yazdığı mektupta, 'Sevgili askerim yeni yılınızı şimdiden kutluyorum. Gözünüz sakın arkada kalmasın. Sizler en sevgili ağabeylerimizsiniz. İnşallah 2017 yılı şehitsiz ve şükür namazlarıyla dolu olacak.' ifadelerine yer verdi.

6-B sınıfı öğrencisi Yağız Selçuk da yazdığı mektupta şunları kaydetti:

'Bizim değerli komandolarımız, yeni yılınız kutlu olsun. Canım komandolarım, siz sakın motivasyonunuzu bozmayın. Siz çok iyi insanlarsınız. Sizi çok seviyorum. Allah'a emanet olun. Şehitlerimizin cesur olduğunu herkes biliyor. Güzel sevgilerimle.'

Askerlerin 2017 yılını kutlayıp mutlu yıllar dileyen 5-E sınıfı öğrencisi Arda Cebeci de mektubunda, kendisinin de komando olmak istediğini anlatarak, askerlere Kayseri mantısı yemeyi unutmamaları tavsiyesinde bulundu.

Toplanan mektuplar, daha sonra okul müdürü Hüseyin Şarkı tarafından Tozkoparan PTT Şubesine teslim edildi.
Kaynak: AA