Ordulu Muhtarlardan Teröre Tepki Yürüyüşü

Ordu’da 19 ilçede görev yapan muhtarlar terör olaylarını protesto için yürüyüş düzenledi.

Ordulu Muhtarlardan Teröre Tepki Yürüyüşü
Türkiye’de artan terör olaylarına tepkiler devam ediyor. Ordu’da da muhtarlar tarafından İstanbul ve Kayseri’deki terör saldırıları ile Rus Büyükelçi’ye düzenlenen suikaste tepki olarak "Terörün karşısında, devletimizin yanındayız" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ordu Muhtarlar Federasyonu ve Altınordu Muhtarlar Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Ordu’nun 19 ilçesinde görev yapan çok sayıda muhtar katıldı.

Muhtarlar ilk olarak Altınordu ilçesi Düz Mahalle’de bulunan 19 Eylül İlköğretim Okulu önünde toplandı. Daha sonra Sırrıpaşa Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte muhtarlar, ellerinde “Teröre karşıyız, devletimizin yanındayız” yazılı pankart ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Polis ve askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Cadde boyu devam eden yürüyüş Atatürk Anıtı önünde son bulurken, muhtarlar tarafından Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ve Garnizon Komutan Albay Sedat Sarıkaya’ya çiçek takdim edildi.

"Milletimizin basireti inşallah bunu yenecektir”

Yürüyüşe katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

Suriye ve Irak’ta yaşanan olayların Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, “Suriye ve Irak’taki olayları görüyorsunuz. Bunların hepsi Türkiye’ye dönük bir oyunun parçası. Maksat Türk insanını bölmek, parçalamak, güçsüz düşürmek ve bölgede istikrar unsuru olan devletimize ve hükümetimize zarar vermek. Bu işin arkasında dış güçler, büyük oyuncular var” dedi.

15 Temmuz’da yaşanan olaylardan milletçe büyük dersler çıkarıldığını vurgulayan Balkanlıoğlu, “15 Temmuz olaylarını hafızalarımızda daha yeni idrak ettik. Milletçe de bundan büyük dersler çıkardık. En son Rus Büyükelçisi’ni, bize emanet olan elçiyi haince öldürdüler. Burada maksat Türkiye-Rusya ilişkilerini baltalamak. Türkiye ve Rusya’ya dünya üzerinde olumsuz bir misyon biçmek. Milletimizin basireti inşallah bunu yenecektir. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz, birbirimize kenetlendiğimiz sürece bu oyuncuların, bu figüranların oyunları hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. Biz haklıyız, Allah bizimle inşallah" diye konuştu.

Düzenlenen yürüyüşün ardından muhtarlar adına söz alan muhtar Yaşar Temel, düzenlenen yürüyüşe Ordu’nun her köşesinden muhtarın katıldığını söyledi.

Terörün her türlüsünü kınadıklarını aktaran Temel, “Yüzlerce vatandaşımıza yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör örgütlerinin adı her ne olursa olsun ister PKK, ister PYD, ister DEAŞ, ister FETÖ, adı her ne olursa olsun hepsinin amacı aynıdır ve biz Ordulu muhtarlar olarak, sivil halk olarak her daim terörün karşısında ve devletimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir dakika saygı duruşunda bulunan muhtarlar, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra dağıldı.
Kaynak: İHA