Ordu'nun Gururu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tarıma Değer Katanlar” yarışmasında, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" ikincilik ödülünü kazandı.

Ordu'nun Gururu
Fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik olarak Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Fındık Tanıtım Grubu ile birlikte gerçekleştirilen proje, Ordu, Düzce, Giresun, Samsun ve Trabzon illerinde uygulandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarıma Değer Katanlar" yarışması Projeler kategorisinde, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" ikincilik ödülüne layık görüldü.

Yarışma sonucu dereceye giren proje sahiplerine ödülleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından verildi.

Valilik makamında gerçekleştirilen belge takdim töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu, fındık memleketidir. Dünyada en fazla fındık üreten il Ordu’dur. Arazimizin yüzde 70’i fındık bahçeleriyle kaplı. Fındık bizim için büyük bir ekonomik değer. Fındığın budamasını, bakımını iyi yaparsak, daha fazla verim elde ederiz” şeklinde konuştu.

Budama konusunun ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün budama ile ilgili aldığı ikincilik ödülü ise bizi ayrıca mutlu etti. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.



5 ilde 1065 budama elemanı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise, ”İlimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmak adına hazırladığımız bu projeyle üreticilerimizi bilinçlendirmeyi, fındık hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışmaları ile birlikte, budama, toprak tahlili ve gübreleme gibi verim ve kaliteye direkt etkili unsurlar hakkında yanlış bilinenleri ortadan kaldırmayı amaçladık. Proje kapsamında 5 ilde toplam Bin 65 budama elemanı yetiştirdik. Projemizin başarılı olması ve üreticilerimizin de bu konuda isteklerinin olması üzerine projenin ikincisini de düzenleyerek Bin 122 budama elamanı daha yetiştirerek toplamda budama elamanı sayımızı 2 bin 187’ye ulaştırmış olduk. Projemizin verim ve kaliteye direkt etki eden budama konusunda eğitimli budamacılar yetiştirerek, tarımsal istihdama da büyük bir katkı sağladığı inancındayım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ile kursu başarıyla tamamlayan müdürlük çalışanlarına teşekkür belgelerini verdi.

Ödül Mehmetçik Vakfı’na

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne verilen “Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" ikincilik ödülü 5 bin TL ise müdürlük çalışanları tarafından Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.
Kaynak: İHA