Vali Can, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Tokat Valisi Cevdet Can, muhtarların resmi devlet dairesi gibi vazife yapacağını ifade ederek, “Her köyde bir muhtarlık binası olacak” dedi.

Vali Can, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Tokat Valisi Cevdet Can, merkeze bağlı köy ve belde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıdaki konuşmasına yaşanan terör olaylarına değinerek başlayan Vali Can, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Alem bize, biz birbirimize emanetiz. Hiçbir güç, bizi birbirimizden ayıramaz. Birbirimizi hiçbir ayrıma tabi tutmadan Allah için sevelim. Allah’ın izniyle bu zor günlerden de çıkacağız” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Muhtarlar Daire Başkanlığı” kurulduğunu hatırlatan Vali Can, ”Her köyde bir muhtarlık binası olacak. Muhtarlarımız, resmi devlet dairesi gibi vazife yapacak. Bilgisayar alt yapınızı güçlendirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Muhtarlarımızla irtibat sağlama ve bilgi paylaşma noktasında hızlı bir haberleşme sistemi kuruluyor. Bu sistemle muhtarlarımız, kurumlarla olan yazışmalarını bulundukları yerden ve hızlı bir şekilde yapabilecekler. Amacımız iletişimi ve istişareyi artırmak” şeklinde konuştu.

Vali Can’ın konuşmasının ardından söz alan kurum müdürleri, kurumlarının faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulundular. Vali Cevdet Can başkanlığında gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına, merkez köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, ilgili kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Kaynak: İHA