TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı: 'Türkiye terör tehdidi altındadır. Terör artık sadece bir iç sorun değildir' 'Bizler, 15 Temmuz ruhunu ve bilincini unutmayanlar bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkesini seven, kendini bu topraklara ait hisseden herkes siyasi çıkarları, politik hırsları bir kenara bırakarak bu oyuna karşı durmalı'

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Türkiye'nin terör tehdidi altında olduğunu belirterek, 'Terör artık sadece bir iç sorun değildir. Ancak bizler, 15 Temmuz ruhunu ve bilincini unutmayanlar bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkesini seven, kendini bu topraklara ait hisseden herkes siyasi çıkarları, politik hırsları bir kenara bırakarak bu oyuna karşı durmalıdır.' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, gündeme geçmeden önce yaptığı konuşmada, Beşiktaş ve Kayseri'deki terör saldırılarına işaret ederek, şehitleri saygıyla andı.'Acımız soğumadan, dün gece Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov haince, çirkin ve alçak bir suikastla hayatını kaybetti. Rusya'nın ve Türkiye'nin başı sağ olsun.' diyen Bahçekapılı, Türkiye'nin büyük bir provokasyonla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bahçekapılı, şöyle konuştu:

'Türkiye terör tehdidi altındadır. Terör artık sadece bir iç sorun değildir. Ancak bizler, 15 Temmuz ruhunu ve bilincini unutmayanlar bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkesini seven, kendini bu topraklara ait hisseden herkes siyasi çıkarları, politik hırsları bir kenara bırakarak bu oyuna karşı durmalıdır. Sağduyuyu bırakmadan ülkemize sahip çıkacağız. Bu ülke bizim, hepimizin. Sevgili milletvekilleri, tehditlere rağmen Türkiye inadına durmuyor, yükselmeye devam ediyor. Bu bağlamda, deniz altından karayolu tüneliyle Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli bugün açılıyor. Vatandaşlarımız yoğun bir biçimde tören alanında, Türkiye korkmuyor. Ben başta ülke lideri Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun. '

Bahçekapılı, daha sonra üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

- Kayseri'deki terör saldırısı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili gündem dışı konuşmasında, 18 ayda 25 saldırı olduğunu belirterek, 'Sanki AKP 14 yıldır ülkeyi yöneten parti değil de taşeron inşaat firması... Partimizin üzerinde kirli oyunlar oynanıyor. CHP'yi terör olaylarıyla yan yana anmak haksızlıktır, hadsizliktir, alçaklıktır. Bu ancak alçak terör örgütünün ekmeğine yağ sürer. İçinden geçtiğimiz süreçte gerekli olan birlik ve beraberlik ruhudur. Terörle mücadelede her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu kadar can yanarken AKP, tek adam yönetimi için Mecliste çalışmaya başladı.' dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da aynı konuyla ilgili gündem dışı konuşmasında, terör örgütleri ve teröristlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, 'Ne yaparsanız yapın bu ülkenin kardeşliğini size bozdurmayacağız. Milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda nasıl yaptıysa, bugün de aynen Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale ruhuyla cevap verecektir. Şer odakları bilmelidir ki dün olduğu gibi bugün de millet olarak bir ve diri olarak üzerimizde oynanan tüm oyunları bozacağız. Türkiye dünyada eşi görülmemiş bir mücadele veriyor. Millet olarak bize düşen bu hainlere karşı tek ses ve yürek olmaktır. Milletimiz provokasyonlara karşı dikkatli olmalı.' ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimettulah Erdoğmuş, 'sivil cuma namazı ' konulu gündem dışı konuşmasında, Diyarbakır'da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı cuma namazının dava konusu olduğunu ifade ederek, 'Bu bir ibadettir ve kutsaldır. Bunun kararını Yaradan verir. Cumamızın özde vaya sözde olması asla tartışma konusu olmamalı. Ülkedeki bu yangına karşı bizleri derdest ederek, parti binalarımızın polislerce boşaltılıp, aramalar yaptırmak ve bu şekilde muameleler yaptırmaktansa oturalım, konuşalım, üzerimize düşeni yapalım.' diye konuştu.

Genel Kurulda söz alan grup başkanvekilleri ile bazı milletvekilleri de Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirerek, saldırıyı kınadı.
Kaynak: AA