Şehit İmamın Cebinceki Para Ve Takkesi Hatıra Kaldı

FETÖ'nün darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Camisi imamı Mustafa Yaman'ın annesi Kezban Yaman, oğlunun üzerinden çıkan para ve takkesini emaneti olarak saklıyor Anne Kezban Yaman: 'Cebinden 8 lirası çıkınca canım çok yandı. 'O kadar parası mı kalmış cebinde' diye düşündüm. 5 lirasını ben aldım, 3 lirasını da eşi çocuklara veririm diye aldı. Çocuğumun elini sürdüğü, gözüyle baktığı son emanetleri var bende' Baba Mehmet Yaman: 'Onun acısını unutamıyorum. Bir daha böyle bir şey yaşamamak için gençlerimiz, devletimiz, milletimiz Türkiye’ye sahip çıksın'

YALÇIN ÇELEN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Özel Harekat Camisi imamı Mustafa Yaman'ın annesi Kezban Yaman, şehidin üzerinden çıkan parayı ve takkeyi oğlunun hatırası olarak saklıyor.

Darbeci askerler tarafından, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen imam Mustafa Yaman'ın, Bartın'ın Kumluca beldesi Çubuklu köyünde yaşayan 52 yaşındaki annesi Kezban Yaman, oğlunun acısını, ondan geriye kalan hatıralarla dindirmeye çalışıyor.

Şehit annesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Mustafa'nın şehit olduğu gece cebinden çıkan eşyalarını, yaşamaya devam ettiği sürece saklamaya devam edeceğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı akşam, oğlunun Özel Harekat Daire Başkanlığında olduğunu bilmediğini aktaran Yaman, 'Oğlumun orada olduğunu bilseydim zaten ona bir telefon etme gereği duyardım. Sabah 06.00'ya kadar bir şeyden haberimiz olmadı. Eşimle birlikte sabah yola çıktık. Oğlumun şehit olduğunu sabah, Ankara'ya vardıktan sonra öğrendim.' diye konuştu.

- 'Cebinden 8 lira çıkınca canım çok yandı'

Bartın’dan Ankara'ya, oğullarının hala hayatta olduğu ümidiyle gittiklerini anlatan anne Yaman, 'Çocuğumun şehit olduğunu anlayınca etrafımdakiler beni sakinleştirmeye çalıştı. Sakinleştirici hap vermeye çalıştılar, ben yutmadım. 'Çocuğumun acısını yaşamak istiyorum' dedim. Allah vatanımıza birlik, düzenlik, dimdik ayakta durmayı nasip etsin.' ifadesini kullandı.

Şehit oğullarından geriye sadece birkaç parça eşyası kaldığını belirten Kezban Yaman, şunları söyledi:

'Oğlumun cebinden 8 lirası çıktı, bir de namaz takkesi. Cebinden 8 lirası çıkınca canım çok yandı. 'O kadar parası mı kalmış cebinde' diye düşündüm. 5 lirasını ben aldım, 3 lirasını da eşi 'çocuklara veririm' diye aldı. Çocuğumun elini sürdüğü, gözüyle baktığı son emanetleri var bende. Ömrüm vefa ettiği sürece onun emanetleri taşıyacağım.'

- 'Onun acısını unutamıyorum'

Baba Mehmet Yaman da 'Allah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve millete sağlıklı ömür versin.' şeklinde dua etti.

Darbe girişiminin ertesi günü sabah namazından sonra yola çıktıklarını anlatan şehit babası, 'Ankara'ya yaklaşırken oğlumun şehit düştüğü haberini aldım. Acımız büyük, onun acısını unutamıyorum. Bir daha böyle bir şey yaşamamak için gençlerimiz, devletimiz, milletimiz Türkiye'ye sahip çıksın.' dedi.
Kaynak: AA