Batman'da STK'lardan Teröre Ortak Tepki

Batman'da 36 sivil toplum kuruluşu, teröre ortak tepki gösterdi.

Aralarında Batman Barosu, Koçerler Derneği, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Tüm Sanayisi ve İşadamları Derneği, Memur Sen, Batman Şoförler Odası, İHH İnsani Yardım Derneği'nin de bulunduğu 36 sivil toplum kuruluşu, teröre ortak tepki gösterdi.

Batman Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda düzenlenen ortak basın açıklamasını Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, okudu. Kayseri’de yapılan bombalı terör saldırısı sonucu 14 askerin şehit edildiği 55 kişinin de yaralandığını anımsatan Çakan, şiddetle bir yere varılamayacağını ifade etti.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Çakan, şunları söyledi:

'Uluslararası arenadaki ülkelerarası menfaat çatışmalarının en üst düzeyde gerçekleştiği, Ortadoğu coğrafyasının kan gölüne döndüğü, ülkemiz açısından birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, ülkenin çeşitli illerinden bombalı eylem haberlerinin gelmesi manidardır. Çözüm sürecinin sonlanmasında, şiddet sarmalının artmasında ve bombalı eylemlerin gerçekleşmesinde dış güçlerin payının ve etkisinin bulunduğu yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle de dış konjonktür düşünüldüğünde ülkemizin hiç olmadığı kadar huzur, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunmaktadır.'

Çakan, kentteki 36 sivil toplum kuruluşu olarak yaşanan saldırıları kınadıklarını kaydederek, 'Bu minvalde Batman'da 36 sivil toplum kuruluşu olarak başta saldırıların faili olan tüm örgütleri artık bu saldırılara son vermeye, tüm toplumsal kesimleri yaşam hakkını ihlal eden bu saldırılar üzerinden toplumu ayrıştıracak, iç barışı hedef alacak tepkiler ve tahrik edici söylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz. Yaşam hakkına yönelik bu terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA