ASTOP'un İkinci Toplantısı

Ağrı Sivil Toplum Platformu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

ASTOP'un İkinci Toplantısı
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Binasında gerçekleştirilen toplantıda 43 Sivil Toplu Örgütü, Ağrı Sivil Toplum Platformunun geleceğini masaya yatırdı. Yapılan toplantıda oy çokluğuyla alınan karar gereği seçim tarihi bir ay ileriye atıldı. Platformda her üyenin ortak fikrinin, tüm STK’lar ile birliktelikten yana olduğunu söyleyen platformun geçici başkanı ve aynı zamanda Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, “Bugün burada öncelikle platformun geleceğine yönelik önemli bir karar verdik. Kuruluşumuzu bir sonraki toplantıda tamamlama kararı aldık. Bunun gerekçesi ise Ağrı ilinde örgütlenmiş diğer platformlara gerek basın aracılığı ile gerekse arkadaşlarımız vasıtası ile son bir defa birlikte hareket etme çağrısı yapma arzumuzdur” dedi.

“Platform toplantısına bir büyüğümüzün iyi niyetini aktardık” diyen Alpaslan, “Şehrimizin bir büyüğü bizlere tek ses olmak istiyorsanız, herkesle birlikte hareket etmelisiniz dedi.

Bizde bu konuyu üyelerimize sunduk. Onlarında kararı ile diğer STK’lar ve platformlara bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin tek çatı altında hesap kitap yapmadan bir araya gelelim. Biz en kısa sürede seçim tarihimizi belirleyeceğiz. Bu süre içerisinde amacı Ağrı’da tek ve güçlü bir ses çıkartmak olan herkesi bekliyoruz. Eğer ki diğer STK ve yapılanmaların Ağrı ve Ağrı’nın sorunları dışında başka bir hesabı var ise bizim yolumuz bellidir. Bizim yolumuz Ağrı’nın ve ülkemizin bekası için yol gösteren bir araç olmaktan öte değildir. Bizim yolumuz şehrimizde hizmet eden STK’ların tamamının kardeşliğidir” dedi.

Platform toplantısında Halep’e insani yardım konusunda gerekli çalışmaların yapılması da gündeme alındı.
Kaynak: İHA