Kolombiya'da FARC İle Yapılan Yeni Barış Anlaşması

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson: “Kolombiya’nın tamamına fayda getirecek bu barış için süregelen tüm çabaları destekliyorum”.

İngiliz hükümeti, Kolombiya Senatosunun alt kanadı Temsilciler Meclisinin onayından geçen Kolombiya Devrimci Güçleri (FARC) ile imzalanan yeni barış anlaşmasından duyduğu memnuniyeti bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm Kolombiya halkına faydası olacak bu tarihi barış anlaşmasını onaylamalarından ötürü Kolombiya Devlet Başkanı Santos’u ve tüm Kolombiya halkını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasında 4 yıl süren zorlu müzakerelerin ardından imzalanmasına dikkati çeken Johnson, şunları kaydetti:

“İngiltere ve Kolombiya tarihi bağları olan, ortak değerlere sahip, barış ve refahı hedefleyen iki ülke. İngiltere’ye kasım ayı başlarında resmi ziyaret gerçekleştiren Başkan Santos’u ağırladığımız için çok memnunuz. Bu ziyaret sırasında Başbakanımız, Kolombiya barış sürecini desteklemek için verilen mali yardımın artırılacağını duyurmuştu.”

Kolombiya’yı barış yolculuğunda desteklemeye devam edeceklerini belirten Johnson, “Ben de Kolombiya’nın tamamına fayda getirecek bu barış için süregelen tüm çabaları destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasında bu yıl imzalanan barış anlaşmasının 2 Ekim’de referandumda hayır oyu almasından sonra 24 Kasım’da Kolombiya Hükümeti FARC ile yeni bir barış anlaşmasına imza atmıştı. Yeni barış anlaşması, 30 Kasım’da Kolombiya Senatosunun alt kanadı Temsilciler Meclisinin de onayından geçmişti.

Kaynak: AA