Muş Belediyesinde Maaş Protokülü İmzanlandı

Muş Belediyesi ile Vakıfbank arasında 3 yıllık maaş protokolü imzalandı.

Muş Belediyesi bünyesindeki memur, işçi ve sözleşmeli personellerin maaşlarıyla ilgili düzenlenen promosyon ihalesini kazanan Vakıfbank ile protokol imzaladı.

Protokolün, tüm çalışanlara hayırlı olması dileğinde bulunan Muş Belediye Başkan Feyat Asya, banka yetkilileri ve birim amirlerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rekor bir promosyon anlaşması imzaladıklarını ifade eden Asya, şöyle konuştu:

'Belediyede çalışan memur, işçi ve sözleşmeli personellerimiz bankadan alacakları maaş için ihale yaptık. Vakıfbank en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandı. İhaleye göre, çalışanlarımızın bankadan olacağı promosyon tutarı kişi başı 2 bin 164 lira olarak sonuçlandı. 252 personelimiz için 545 bin 328 lira ödeme yapılacak. Bu rakam kişi sayısına göre eşit olarak dağılacak. Türkiye'de bu bir rekordur. Memlekete hizmet etmek için nasıl titiz davranıyorsak, aynı şekilde çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu korumak için çalışıyoruz. İmza altına aldığımız bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum.'

Vakıfbank Muş Şube Müdürü Metin Aladağ da belediyeyle çalışmaktan onur duyduklarını ifade ederek, protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ardından Asya ve Aladağ, protokolü imzaladı.

İmza törenine Hak İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Bem Bir-Sen Muş İl Temsilcisi Güven Yalvarıcı ve birim amirleri katıldı.

Kaynak: AA