İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesindeki Yangın

Bursa Büyükşehir Belediyesi: 'Toplam 19 araç ve 60 personelle yangına ivedilikle müdahale edilmiş olup, hiçbir şekilde su, araç ve personel yetersizliği yaşanmamıştır'.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesindeki mobilya sanayi bölgesinde çıkan yangına itfaiye ekiplerinin geç müdahale ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yenice Mahallesi Osmanbey Caddesi'ndeki yangın ihbarının, saat 00.05'te yapıldığı, İnegöl Merkez Grubu, İnegöl Sanayi Grubu ve Alanyurt Grubu'nun aynı anda sevk edilerek, 3 dakika gibi kısa bir sürede 4 araç ve 50 ton suyla müdahaleye anında başlandığı vurgulandı.

Olay yerine ilk ulaşıldığında ikinci kattaki yangının dışarıya sirayet etmiş şekilde aşırı alevli ve dumanlı olduğunun tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Merkez ekiplerimizden Kestel, Gürsu, Küçükbalıklı, Küçüksanayi, Gemlik, Yenişehir gruplarımızdan destek ekiplerimiz tedbir amaçlı çıkartılmış, ayrıca BUSKİ Genel Müdürlüğümüzden İnegöl'de bulunan 4 tanker, İnegöl Belediyemize ait bir tanker, Bozüyük Belediyesinden bir müdahale aracı tedbir amaçlı yangına müdahaleye destek olmak için çağrılmıştır. Toplam 19 araç ve 60 personelle yangın olayına ivedilikle müdahale edilmiş olup, hiçbir şekilde su, araç ve personel yetersizliği yaşanmamıştır. Yangının ve yangın alanındaki zararın büyük olmasında, ihbar verildiği anda yangının büyük bir boyuta ulaşmış olması ve içeride ahşap mobilya, kumaş, sünger ve tiner şeklinde hızlı yanıcı madde bulunması başlıca etkendir.'
Kaynak: AA