Halep'e Bilecik'ten İlk Yardım TIR' Yola Çıktı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında toplanan ilk TIR dualarla yola çıktı.

Halep'e Bilecik'ten İlk Yardım TIR' Yola Çıktı
Kayı Boyu Camii önünden yola çıkan yardım TIR’ı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, KYK Bilecik Müdürü İsmail Şen’in de katılımlarıyla uğurlandı. Yardım kampanyası ile ilgili bilgi veren İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, Bilecik’te büyük destek gördüklerini belirtti.

Yıldırım, “Bundan yaklaşık 15-20 gün önce ‘Halep’e Yol Açın’ adında bir kampanya başlattık. Bundan önce biliyorsunuz Halep’te çok büyük bir sıkıntı vardı. Esed, Rusya ve zalim kuvvetler Halep’i bombalıyordu yoğun bir bombardıman altındaydı. Devlet olarak, millet olarak sürekli bizim bu konularda vicdanımız yüksek seviyelerde oluyordu sürekli çalışmalar yapıyorduk ama elimiz kolumuz bağlıydı. Halep’e Yol Açın kampanyasında Türkiye’de ve dünya kamuoyunda Allah’ın izniyle çok ciddi bir algı oluşturuldu. Bütün milletimiz bu noktada duyarlılık gösterdi. Bilecik’te de biz böyle bir çalışma yaptığımız için ciddi anlamda bir destek aldık. Hem sivil toplum kuruluşlarından, hem AK Partili kardeşlerimizden, hem MHP’li kardeşlerimizden, amirinden memuruna, sayın valimizden diğer bürokratlarımıza, sivil toplum örgütlerimize kadar bebeğinden yaşlısına çok ciddi anlamda bir çalışma yapıldı” dedi.

“Elini taşın altına koyan herkese minnettarız”

Bilecik’te yardım depolarının taştığını belirten Şemsettin Yıldırım, “Şuanlık 4-5 TIR’a yakın malzememiz var. Bunları peyderpey çıkaracağız. Bugün ilk TIR’ımız yola çıkıyor. Elini taşın altına koyan herkese minnettarız. Sayın valimiz, bütün kurum ve kuruluşlara yardım talebimizi iletmişti. Bu noktada sayın valimiz iyilik konusu oldu mu hemen devreye giriyor. Bu TIR’ın içerisinde un var, kuru bakliyat var. Çocuklar için çocuk bezi, kuru mama var. Battaniye, kazak gibi barınma ihtiyaçları da TIR’ımızın içerisinde mevcut. Herkesten, hepinizden Allah’tan razı olsun diyorum” dedi.

“Bizler Ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz”

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ise yaptığı açıklamada, Halep’te insanlığın katledildiğini belirtti.

Yılmaz, “Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım, Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizim ise Halep de bir o kadar bizimdir. Tarih boyunca bizler bizden umudu olan yerleri gönüllerinde vatan kabul etmiş ecdadın torunlarıyız. Bu yüzden bizden olan Halep’i görmezden gelmemeliyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız. Başta Halep olmak üzere, gözyaşının olduğu tüm bölgelerin kaderi sözüm ona batılı dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakmamalıdır. Bizler Ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Ancak bu acıların paylaşılması gerektiği gerçeğini de her fırsatta dile getireceğiz” dedi.

“Gençlik olarak bizler başta Halep olmak üzere bizden umudu olan tüm mazlum coğrafyaların yanında olacağız”

Dünyada yaşayan her milletten insanın eşit ve yaşamaya hakkı olduğunu söylemekten geri durmayacaklarını belirten Yılmaz, “Dünyadaki her bir bireyin yaşama hakkını ihlal etmek isteyen bu kirli zihniyete karşı duruşumuzu her zaman göstereceğiz. Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletler’e kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği’ne, zalim Esad’a desteğini açıktan yapan Rusya’ya ve İran’a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü kendimize şiar edinip bu zulme sessiz kalmayacağız. Gençlik olarak bizler başta Halep olmak üzere bizden umudu olan tüm mazlum coğrafyaların yanında olacağız. Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyor, buradan bir kez daha tüm dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA