MHP İstanbul İl Başkanı Karataş Açıklaması 'Suriye'ye, Irak'a Dönüştürmek İstiyorlar'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Beşiktaş’ta yaşanan hain terör saldırısında şehit olan polisler için yürüyüş düzenledi. MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a dönüştürmek istiyorlar” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı Karataş Açıklaması 'Suriye'ye, Irak'a Dönüştürmek İstiyorlar'
MHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısını kınamak ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulunmak için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

MHP Fatih İlçe Başkanlığından başlayan yürüyüş, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde son buldu.

İlçe başkanlarıyla birlikte İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Kökten’i makamında ziyaret eden MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karakaş, taziye dileklerini iletti. Emniyet önünde basın açıklaması yapan Karataş, "Bugün İstanbul ve Türkiye’nin illerinde, ilçelerinde kardeş kanı akıtmak istiyorlar. Burayı bir Suriye’ye, bir Irak’a döndürmek istiyorlar. Provokatif değerlendirmelerle toplumu geriyorlar. Acılarını deşerek sokaklara indirmek istiyorlar. Biz tepkimizi her daim göstereceğiz. Türk milliyetçiler ve ülkücüler tepkilerini en yüksek perdeden verecektir, ama sağduyu ve vakurluktan ayrılmayacaktır. İktidarlı duruşundan ayrılmayacaktır. İçerideki ajanların her bölgede insanları ayaklandırarak, toplumu gererek kardeş kanı akıtmak istediğinden hepimiz haberdarız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Milliyetçi, ülkücü camia Türk milletinin direnç kaynağı refleksleridir. Türk milliyetçileri bugün oynanan bu oyunun farkında olduğundan dolayı bu oyuna gelmeyecektir. Oyuna getirilmek istenenleri de uyaracaktır” şeklinde konuştu.

Kürt kökenli vatandaşlara da çağrıda bulunan Karataş, "Bin yıldır birlikte ağladık, birlikte güldük. Biz sizinle et ve tırnak olduk, biz sizinle aynı topraklar üzerinde mücadele verdik. Bu Anadolu topraklarını yurt ettik, birlikte yaşıyor ve bir aile gibiyiz. Sizin isminiz kullanılarak burada büyük Kürdistan hayalleri kuranların hayallerini kursağında bırakın. Çünkü sizin üzerinizden Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a dönüştürmek istiyorlar. Kayseri’de yaşanan, Dolmabahçe’de yaşanan inşallah başka bir yerde yaşanmaz. Türk milleti olarak, Türk vatandaşları olarak devletimizin yanındayız. Emniyet güçlerimizin, silahlı güçlerimizin yanındayız” dedi.

Kaynak: İHA