Kütahya'da Terör Saldırılarına Tepkiler

Kütahya'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olan polis, asker ve yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karagöz Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazında, cami cemaati ile dernek üyeleri saf tuttu.

Şehitler için dua edilmesinin ardından, AGD Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, yapılan saldırılardan dolayı bir taraftan büyük üzüntü yaşadıklarını, diğer yandan ise düşmanın ne kadar ahlaksız ve hain olduğunu gördüklerini söyledi.

Terör saldırılarında şehit olan ve yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Taşkın, şöyle konuştu:

'Terör saldırılarının asıl hedefinin, siyasetin ve toplumun yönlendirilmesi olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve insanımız korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa bize düşen bunu görebilmektir. Böylelikle aklıselim ile hareket ederek istenilen gidişatın tam karşısında durabilmeliyiz. Bu saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılık ve mezhepçiliği körüklemekse biz birbirimizi daha çok seveceğiz. Küresel düşmana fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırılarla Türkiye İslam ülkeleri ile savaşa sokulmak isteniyorsa, biz daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz.'

Öte yandan, Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Ulu Cami Meydanı'nda bir araya gelen üniversite öğrencileri ve vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla 'vatan sana canım feda', 'hepimiz polisiz, hepimiz askeriz', 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'polise ve askere uzanan eller kırılsın' sloganlarıyla Zafer Meydanı'na yürüdü.

Kentpark Meydanı'nda toplanan sanayi esnafı ve nakliyeciler de kamyonlarına Türk bayrağı asarak konvoy oluşturdu. Korna çalarak terörü protesto eden vatandaşlar, araçlarıyla Zafer Meydanı'na kadar geldi.

Kaynak: AA