Irak'ın Sıfır Noktasında Çocukların Kar Keyfi

Irak sınırına sıfır noktada bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2 günlük kar tatil ve hafta sonu ile birlikte 4 günlük tatil yapan öğrenciler çantalarını bırakıp kızak ve bidonlarla gün boyu kayarak tatilin keyfini çıkardı.

Irak'ın Sıfır Noktasında Çocukların Kar Keyfi
Son günlerde soğuk havanın etkisiyle yurt genelinde yağan kar bazı bölgelerde hayatı durma noktasına getirdi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yağan kar nedeniyle üç gündür elektrik verilemiyor. Üç gündür fırtına ve kar yağışı sonrası kırılan direkler ve kopan telleri onarmak için ekipler yoğun bir çalışma başlattı. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı onlarca köy yolunu ulaşıma kapattı. Kar esaretinin yaşandığı ilçede yine her zaman ki gibi sevinen çocuklar oldu. Hafta sonu tatiliyle beraber dört gün boyunca kar tatili sevincini yaşayan öğrenciler, gün boyu kızak ve bidonlarla kayarak tatilin keyfini çıkarıyor. Çocuklardan Davut Gökçe "Kar tatilini duyar duymaz kızaklarımızı yaptık, kızağı olmayanlar da boş bidonları ikiye bölerek bölüşüp minder bırakıp dağa tırmanıyoruz, daha sonra tren gibi birbirimizi tutarak kayıyoruz" dedi.

Mehmet Ermağan ise kış boyunca kar tatillerinin olmasını istediklerini söyledi.

Ermağan, "Çünkü çok eğleniyoruz. Arkadaşlarımızla burada akşama kadar kayarak, top oynayarak kar topu ve daha bir çok oyunlar oynayarak vakit geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Hafta sonuna denk gelen kar tatilinde yaşları 8 ile 16 arasında değişen bir grup çocuk kızak ve bidonlarla tatil günlerinin bitimine kadar karın keyfini çıkaracaklarını ifade etti.

İlçe genelinde ise çetin kış şartlarıyla mücadele eden karayolları ekipleri köy yollarını ulaşıma açmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA