'Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi' Semineri

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin 'Somut Olmayan Kültürel Miras' projesi kapsamında özgün değerleriyle buluşan 'Kırsalda Yaşam Kültürü', Türk Halk Kültür seminerlerinde gündeme taşındı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM), Ankara Üniversitesi Türk Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Gözaydın Bursalılarla bir araya getirdi.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, 'Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi' çalışmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi ve Kültür AŞ’nin ortaklığıyla okurla buluşan 8 ciltlik kültür kitapları üzerine açıklamalarda bulundu.

Gözaydın, kitaplara hayran kaldığını belirterek, '2010’da çalışmalarına başlanıp 2015’te okuyucusuyla buluşan bu 8 ciltlik eseri, bütün samimiyetimle söylüyorum anca deliler çıkarır. Bu kadar kısa sürede böyle kapsamlı bir projeyi sonuçlandıran ekip cennetliktir.' ifadesini kullandı.

Somut olmayan kültürel miras çalışmalarında Bursa'nın, Türkiye’de ilk sırada yer aldığını ve üniversitelere de örnek olduğunu belirten Gözaydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ile Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu ve Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan'ın da ilgiyle izlediği seminerin sonunda Prof. Dr. Gözaydın'a, İznik çinisi, 'Somut Olmayan Kültürel Miras' ve 'Bursa Şeriye Sicilleri' yayınları hediye edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’ı ziyaret eden Gözaydın, yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Gözaydın, daha sonra BAM personeli ve gönüllü ekibiyle birlikte saha çalışmalarının sürdüğü Gemlik'in Umurbey Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA