Osmangazi Belediyesinden Gar Yolcularına Tekerlekli Sandalye Hediyesi

Osmangazi Belediyesi, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda engellilerin istasyon ve peronlar arası ulaşım ihtiyacının karşılanması için 5 tekerlekli sandalye hibesinde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda engellilerin kullanması için 5 tekerlekli sandalye Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından gar yetkililerine hediye edildi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda kullanılacak tekerlekli sandalyelerin gar yöneticilerine tesliminde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yüksek Hızlı Tren Garı'nın, aynı zamanda engelsiz bir hizmet sunacak şekilde planlanmış bir yapı olduğunu belirterek, garın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamaya talip olduklarını ve 5 tekerlekli sandalyeyi gar yöneticilerine verdiklerini bildirdi.

Dündar, gelecekte Bozüyük, Eskişehir ve Konya'daki hızlı tren garlarına da birer tekerlekli sandalye hibe edeceklerini kaydetti.

Tekerlekli sandalyeleri teslim alan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı VIP İşletme Müdürü Hasan Doğan ise bugüne kadar vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için ellerinden gelen çabayı en azami düzeyde sergilediklerini belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Dündar'a teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyelerin Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yönetimine teslimine katılan Engelsiz Yaşam Federasyonu Genel Başkanı Bülent Kapu da gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık için Dündar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA