Başbakan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

'Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda görev yapan personelden maaşında icra takibi ve haciz olanların sayısı 7'dir'.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda görev yapan 7 personelin maaşında icra takibi ve haciz olduğunu bildirdi.

Türkeş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, soru önergesine verdiği cevapta, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda görev yapan 7 personelin maaşında icra takibi ve haciz olduğunu belirtti.

İcra takibi ve hacizlerin ayrıntısı belirtilmediğinden, bunların dağılımlarının bilinmediğini aktaran Türkeş, 'Görev yapan personelden, maaşından kredi kartı borcu sebebiyle icra takibi ve haciz olanların sayısı, ayrıntılı olarak belirtilmediğinden bilinmemektedir.' ifadesini kullandı.

Türkeş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, 1 Ağustos 2015 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında, çalışan personelin maaşlarında ise banka kredi borcu ve kredi kartı borçlarından doğan bir icra ve haciz takibinin bulunmadığını aktardı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Tanrıkulu'nun, aynı kapsamdaki yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, bakanlıkta görev yapan personelden 1 Ağustos 2015 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında, toplam 41 personel hakkında 163 icra ve haciz takibi yapıldığını ve bunlardan 119'unun bankalara olan borçlardan kaynaklandığını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de aynı mahiyetteki yazılı soru önergesine, 'Bakanlığımız ilişkili kuruluşu Rekabet Kurumu'nda; 2015 yılı Ağustos ve 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında 7'şer, 2015 yılı Eylül-Aralık, 2016 yılı Ocak-Mart, Haziran-Kasım dönemlerinde ise 8'er personelin maaşlarından yapılan icra takibi ve haciz kesintisinin nevine ilişkin kayıt tutulmamaktadır.' cevabını verdi.

Kaynak: AA