Anadolu Üniversitesi 10'Uncu Palto Film Günleri Başlıyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri 19-24 Aralık tarihleri arasında 10’uncu kez Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşacak.

Anadolu Üniversitesi 10'Uncu Palto Film Günleri Başlıyor
Adını aslen Gogol’ün Palto hikayesinden, sureten ise düzenlenme aralığı olan kış mevsiminden alan Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi desteğiyle 10’uncu kez gerçekleşiyor. Palto Film Günleri, 19 Aralık günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da kapılarını sinemaseverlere açacak. Bu yılın açılış filmi ise, Seren Yüce’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ olarak belirlendi. Ayrıca yapılacak gösteriminin ardından filmin yönetmeni Seren Yüce ile söyleşi de gerçekleşecek.

Tüm Filmleri İzlemek İsteyene Palto Kart

Bağımsız sinema örnekleriyle yılın son zamanlarında Eskişehir’de sinemasal bir alan oluşturacak. 10’uncu Palto Film Günleri kapsamında bu sene, 13 film Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde Yerli Sinema, Cannes seçkisi, dünya festivalleri, gece yarısı, animasyon ve özel gösterim kuşakları yer alacak. Tarık Akan’ın anısına ‘Maden’ filminin de gösterileceği festivalde Palto Kart sahipleri, her filmi bir kez olmak üzere istediği seansta izleyebilecek.

Askıda Bilet uygulaması devam edecek

Askıda Bilet uygulaması, seyircilerin herhangi bir seansa bilet alıp gişeye, yani askıya bırakması ile gerçekleşiyor. Ekonomik zorluk çeken sinemaseverler gişeden biletlerini ücretsiz olarak temin edebiliyor.

Öte yandan bu yıl film günlerinde sanatseverlerle buluşturulacak filmlerin listesi ise şöyle:

Rüzgarda Salınan Nilüfer (Seren Yüce), Tereddüt (Yeşim Ustaoğlu), Kalandar Soğuğu (Mustafa Kara), Maden (Yavuz Özkan), Elveda Berlin (Fatih Akın), Paterson (Jim Jarmusch), American Honey (Andrea Arnold), Aşıklar Şehri (Damien Chazelle), Karanlık Görev

(jee Woon Kim) Olli Maki’nin En Mutlu Günü (Juho Kuosmanen), Ağ (Kim Ki-duk), Kabakçığın Hayatı (Claude Barras) Şeytanın Oğlu (Brad Peyton )
Kaynak: İHA