Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden 'Kazakistan Bağımsızlık Günü' Etkinliği

Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 25’inci yılı, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programla kutlandı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden 'Kazakistan Bağımsızlık Günü' Etkinliği
Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 25’inci yılı münasebetiyle “16 Aralık: Halkımın Mutluluğu Bağımsızlık” programını gerçekleştirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi Tiyatro ve Sinema Salonu’nda geçekleştirilen programa Türkistan Valisi Alipbek Öserbayev, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ile çok sayıda öğretim üyesi, idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Ahmet Yesevi Üniversitesi Sanat Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve 1986 yılının 16-17 Aralık günleri meydanlara çıkarak Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ateşini yakan Kazak gençlerini anlatan “Aralık Gençleri” isimli sahne gösterisiyle başladı.

Konuşmasını yapmak için sahneye gelen Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Valihan Abdibekov, Kazakistan Cumhuriyeti ve Kazak vatandaşlarını 16 Aralık Bağımsızlık Günü vesilesiyle kutladı. Bugünün anlam ve öneminin Kazak halkı için çok büyük olduğunu ifade eden Abdibekov, Kazak halkının tarih boyunca çok zor dönemlerden geçerek buralara geldiğini ve azimle, inançla, kararlılıkla çalışarak daha güzel yerlere gelebileceğini dile getirdi.

Bazı öğretim üyeleri ile görevlilerine Ahmet Yesevi Üniversitesi 25. Yıl madalyası ve teşekkür belgesinin takdim edildiği programda, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından çıkarılan 29 Kasım 2016 tarihli kararname uyarınca; Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Abdibekov, Rektör Danışmanı Kulbek Ergöbek, Kültür Merkezi Müdürü Ziyaydinkızı, Arkeoloji Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Jetibayev ile Prodüksiyon Merkezi Müdürü Botakarayev, Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 25. yılı nişanıyla ödüllendirildi.
Kaynak: İHA