TZOB Genel Başkanı Bayraktar Açıklaması

'Tarım, eylül ayında genel işsizliği 2,4 puan düşürerek yüzde 13,7'den yüzde 11,3'e çekti'.

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın, eylülde genel işsizlik oranlarını 2,4 puan düşürerek, yüzde 11,3 düzeyine çektiğini belirtti.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, eylül ayında toplam istihdamın bir önceki aya göre 91 bin kişi artarak 27 milyon 564 bine çıktığını kaydetti.

Tarımın, ağustos ayında olduğu gibi eylül ayında da işsizliği 2,4 puan düşürerek yüzde 13,7'den yüzde 11,3'e indirdiğine işaret eden Bayraktar, tarımın, istihdamın yüzde 20,5'ini karşıladığını ifade etti.

Söz konusu sektörde istihdamın temmuz ve ağustos aylarının ardından gerilediğini hatırlatan Bayraktar, 'Eylül ayına rağmen, sanayiden 397 bin kişi daha fazla istihdam sağlayan tarım, sanayi, ulaştırma, depolama, otelcilik ve lokanta hizmetleri, toptan ve perakende ticaret gibi tarımla ilgili diğer sektörlerin de istihdam yaratmasına katkıda bulunuyor, milyonlarca kişiye aş ve iş sağlıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, tarımda çalışan 5 milyon 657 bin kişinin yüzde 53,7'sini erkeklerin, yüzde 46,3'ünü kadınların oluşturduğunu bildirdi.
Kaynak: AA