Seydişehir'de Tiyatro Gösterisi

Seydişehir'de, çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı amaçlamak için 'Caretta Carettalar Milli Parklarda' adlı çocuk tiyatrosu sergilendi.

Belediye düğün salonunda sergilenen oyunda çocuklara çevre bilinci ve tabiat sevgisinin aşılandığı gösteride, yerlere çöp atılmaması ve temizlik konusunda minikler bilgilendirildi.

Tiyatro sonunda miniklere gösteri hakkında sorular soruldu. Doğru cevap verenlere de çeşitli hediyeler verildi.

Yönetmenliğini Yücel Turgut’un yaptığı, Umut Öğüt, Tolga Günay, Zeynep Uçucu Günay'ın oynadığı oyunu 800 öğrenci beğeni ile izledi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, gösteri sonrası yaptığı açıklamada, tiyatro gösterisi ile öğrencilere tabiat sevgisi verildiğini ifade ederek, ''Sadece ormanları değil, parkları değil, çevreyi hepimiz temiz tutacağız. Belediyelerimiz var diye işçi kardeşlerimiz var diye asla çöpleri yere atmayacağız. Büyüklerimizi uyaracağız. Çok çalışın başarılı olun. Çevre dostu çocuklar olarak yarınlara hep birlikte ulaşalım.'' dedi.

Programa, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA