ASO Üyelerine 'Nefes Kredisi'

Ankara Sanayi Odası (ASO), üyelerine 50 milyon TL "Nefes Kredisi" kullandıracak.

TOBB’un öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi kapsamında 500 ASO üyesi KOBİ, 100’er bin TL kredi kullanabilecek. Kredi Garanti Fonu teminat desteği ile Ziraat Bankası ve Denizbank kanalıyla kullandırılacak olan krediler için cirosu 40 milyon TL’den az ve çalışan sayısı 250’yi geçmeyen ASO üyesi KOBİ’ler önce odaya müracaat ederek faaliyet belgesi alacaklar. Bu belgeyle iki bankadan birisine müracaat edecek olan şirketin başvurusu banka tarafından değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanması halinde yıllık yüzde 9.90 faiz oranı ile 12 ay eşit taksitli krediden yararlanabilecek.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bu projeyle TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların önemli bir güç birliği gerçekleştirdiğini belirterek, "KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi finansmana erişim. Bu güç birliği onlara nefes aldıracak. Yıllardır yüksek faizlerle iş yapmanın zorluklarını vurguluyoruz. ASO olarak elimizi taşın altına koyup küçük ölçekli üyelerimizin uygun faizlerle finansmana erişimine bir katkı sağladığımız için mutluyuz" dedi.

Bu projenin ticari kredi faizlerinin düşürülmesine önemli katkı sağlayacağına da dikkat çeken Özdebir, "Umarım ticari kredilerde bu faiz oranları kalıcı hale gelir ve bu projeye destek verenlerin dışındaki bankalar da reel sektöre uygun maliyetlerle kredi vererek, ticaretin ve yatırımın önünü açmaya katkı sağlarlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA