Arap Birliği Olağanüstü Toplantısı

Birlik, BM Genel Kurulunun Suriye'deki operasyonların durdurulması için olağanüstü toplanmasını desteklediğini ilan etti.

Arap Birliğinin, Beşşar Esed rejiminin Halep'te işlediği katliamın durdurulması için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun olağanüstü toplanması yönündeki çabaları desteklediği bildirildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de daimi temsilciler düzeyinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantının kapanış bildirisinde, Esed güçleri ile müttefiklerinin Halep halkına yönelik 'vahşi' askeri operasyonları kınandı.

Bildiride, 'Arap Birliği, BM Genel Kurulunun, Suriye halkına yönelik işlenen katliamların durdurulması için olağanüstü toplanması konusunda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar'ın yürüttüğü çalışmaları destekliyor.' ifadesine yer verildi.

Uluslararası toplumun, Halep'te abluka altındaki sivillere yardım ulaştırılması için Esed rejimine baskı uygulamaya çağrıldığı bildiride, Suriye'deki gelişmeleri takip etmek ve gerekli tedbirleri almak için 'sürekli toplantı halinde kalmaya' karar verildiği aktarıldı.

Katar ve Kuveyt, başta Halep olmak üzere Suriye'deki durumu görüşmek için Arap Birliği ülkelerinden olağanüstü toplantı talebinde bulunmuştu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da Birliğin, Suriye'deki gelişmelerden dolayı daimi temsilciler düzeyinde Kahire'de olağanüstü toplanacağını duyurmuştu.
Kaynak: AA