Trabzon'da 80 Mahalle Yolu Kar Nedeniyle Ulaşıma Kapalı

Trabzon’da 80 mahalle yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu ve kapalı köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Trabzon'da 80 Mahalle Yolu Kar Nedeniyle Ulaşıma Kapalı
Trabzon il genelinde dün gece yarısından itibaren kar yağışı etkili olurken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekipleri, Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle orta ve yüksek kesimlerde mahalle yoları ulaşıma kapanırken, yapılan çalışmalarla çok sayıda mahallenin yolu yeniden ulaşıma açıldı. Bu kapsamda Trabzon genelinde yolu henüz ulaşıma açılmamış olan yaklaşık 80 mahalle bulunduğu kaydedilirken, geç saatlere kadar devam edecek çalışmalarla bu mahallelerin büyük çoğunluğunun yolunun yeniden ulaşıma açılacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yüksek bölgelerde kar yağışının yer yer devam ettiğini hatırlattı. Akşam saatlerine kadar yapılacak çalışmalarla birçok ilçede kapalı mahalle yolu kalmayacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Şalpazarı ve Tonya gibi ilçelerimizde kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz il genelinde teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir. Son derece koordineli bir çalışma gerçekleştirmekteyiz. Gerekli çalışmalar ivedilikle gerçekleştirilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA