Van'da Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Ve İstişare Toplantısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile ‘Cazibe Merkezleri Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’ düzenlendi.

Van'da Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Ve İstişare Toplantısı
TSO’da düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Van’a gelişi sırasında cazibe merkezleri destek programının uygulanmasına ilişkin bazı detayları paylaştığını ve bu cazibe merkezleri destek programının ilgili kuruluşunun Kalkınma Bankası olduğunu söylemesi üzerine bir itirazda bulunduklarını söyledi.

Bu kadar merkeziyetçi bir yaklaşımla tek bir kuruluş üzerinden 23 ili kapsayan taleplerin değerlendirilmesinin reel olmadığına ilişkin bir eleştiri getirdiklerini ifade eden Takva, “Başlangıç itibariyle 4 il merkezi ile başlayan cazibe merkezleri uygulama programları, daha sonra 8 merkez il olmak üzere toplam 23 ilin de yararlanıcı olarak biçimlenmesi gündeme geldi. Biz buna da itiraz ettik. Van, Kars, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın yer aldığı bu sayı daha sonra 8’e çıktı. 8 ana il ve buna bağlı olarak da 23 yaralanıcı için toplam 17 milyar TL’lik bir kaynağın kullanacağı ifade edildi. Bizde kalkınma ajansımızdan rica ettik. Bugün kalkınma ajansımızdan bir uzmanımızla bu çalışmayı hayata geçirerek, üyelerimizin merak ettiği konularda bilgi alması yönünde böyle bir program hazırladık. Bu kapsamda bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

DAKA Teknik Destek Birimi Koordinatörü Sinan Sarıkaya tarafından program hakkında bilgilerin sunulduğu toplantı, soru cevap bölümü ile sona erdi.
Kaynak: İHA