Putin Ve Katar Emiri Telefonda Görüştü

Görüşmede Putin, Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’in yüzde 19,5’lik hissesinin, İngiltereİsviçre ortaklığındaki Glencore ve Katar devlet fonundan oluşan konsorsiyuma satılmasının önemine vurgu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamas Al Sani telefonda görüştü.

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Putin, Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’in yüzde 19,5’lik hissesinin, İngiltere-İsviçre ortaklığındaki Glencore ve Katar devlet fonundan oluşan konsorsiyuma satılmasının önemine vurgu yaptı.

Putin ve Al Sani, iki üke arasındaki politik, beşeri, ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için işbirliğine devam etme konusunda mutabık kaldı.

Kremlin Basın Merkezinden geçen hafta yapılan açıklamada, Rosneft’in devlet kontrolündeki yüzde 19,5’lik hissesinin İngiltere-İsviçre ortaklığındaki Glencore ve Katar devlet fonundan oluşan konsorsiyuma satıldığı bildirilmişti.

Açıklamada, Rosneft CEO’su Igor Seçin tarafından Putin’e verilen bilgiye göre, toplam 10,5 milyar dolarlık hisse satışının, dünya enerji sektöründe bu yıl gerçekleşen en büyük satış işlemi olduğu belirtilmişti.
Kaynak: AA