Palo Alto Networks Siber Güvenlik Zirvesi

AA Sistem Müdürü Can: 'AA, 2014 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanı seçimi, 2015 genel seçimleri, 1 Kasım seçimleri ve 15 Temmuz darbe girişiminde önemli imtihanlar geçirdi' 'Sürekli olarak güvenlik altyapımızı incelemeye, gerekli iyileştirme, revize çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz'.

Anadolu Ajansı Sistem Müdürü Ali Can, AA'nın 2014 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanı seçimi, 2015 genel seçimleri, 1 Kasım seçimleri ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminde önemli imtihanlar geçirdiğini belirterek, 'Sürekli olarak güvenlik altyapımızı incelemeye, gerekli iyileştirme, revize çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

Sheraton Hotel'de, Palo Alto Networks firması tarafından 'Siber Güvenlik Zirvesi' düzenlendi.

Palo Alto Networks Türkiye Ülke Müdürü Vedat Tüfekçi'nin açılış konuşmasını yaptığı zirvede, AA Sistem Müdür Can da 'Veri Merkeziniz Gelişen Tehditlere Karşı Güvende mi?' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Can, AA'nın 35 ülkede ofisi bulunduğunu ve 86 ülkedeki temsilciliklerle haber ürettiğini bildirdi. Ajansın 45 ülkede bin 586 aboneye hizmet verdiğini anlatan Can, kurumun günde yaklaşık bin 200 haber, bin 900 fotoğraf ve 300'den fazla video ile 11 dilde yayın yaptığına ve söz konusu yayınların sadece ulusal medyada değil, uluslararası medyada da kullanıldığına işaret etti.

- 'Siber güvenlik personelleri farklı konumlandırılmalı'

Bilişim teknolojilerinde özellikle siber güvenlik alanında insan kaynağının önemine dikkati çeken Can, 'Bizim için en iyi teknolojileri kullanmak, iyi ağ mimarileri tasarlamak, işletmek çok önemli ve değerli. Fakat tüm bunlardan daha önemli olan ve kendisine en az yer bulabilen konu, bu teknolojileri kullanan, bu mimarileri tasarlayan, yöneten, yetkin insan kaynağının olması, oluşturulmasıdır. Bu kaynağın yeterli olmaması durumunda, en iyi çözümler dahi verilerinizi ve ürettiğiniz değerleri korumada yetersiz kalacaktır.' diye konuştu.

Can, kurumların siber güvenlik personellerini diğer bilişim teknolojileri personellerinden farklı konumlandırması gerektiğini vurgulayarak, bu alanda çalışan personelin de tam zamanlı olarak işlerine odaklanmaları gerektiğini söyledi.

AA'nın siber güvenlik tecrübelerine değinen Can, 'Anadolu Ajansı 2014 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanı seçimi, 2015 genel seçimleri, 1 Kasım seçimleri ve sonrasında yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde önemli imtihanlar geçirdi. Bu kapsamda sürekli olarak güvenlik altyapımızı incelemeye, gerekli iyileştirme, revize çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA