Osmaniye'de 'Hasat Ekipmanları Projesi

Osmaniye’de, 'Hasat Ekipmanları' projesi kapsamında zeytin üreticilerine hasat ekipmanları dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, kasa dağıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada, 26 zeytin üreticisine 2 bin 650 plastik zeytin kasası, 4 zeytin hasat makinesi, 52 zeytin toplama örtüsü dağıtıldığını belirtti.

Proje bütçesinin 71 bin 980 lira olduğunu ifade eden Sağlam, 'Projemiz, merkeze bağlı Gökçedam ve Kırmacılı köylerindeki üreticilerimiz için uygulanmaktadır. BTC firmasının proje kapsamında verdiği hibe miktarı ise toplam 36 bin liradır. Geri kalan 26 bin 980 lira ise finansman çiftçilerimiz tarafından karşılandı. İl Müdürlüğümüzün toplam ayni eğitim katkısı ise 9 bin liradır.' diye konuştu.

Sağlam, teknik personellerin üreticilere eğitim verdiğini belirtti.

Teknolojinin tarım sektöründe kullanılmasının önemli olduğunu kaydeden Sağlam, şunları kaydetti:

'Zeytin toplama makinesinin nasıl kullanılacağı, bakımı, plastik kasaların zeytin toplamadaki avantajları ve toplanan zeytinlerin işleme teknikleri gibi konularda projeden faydalanacak olan çiftçilere eğitim verildi. Bu proje ile üreticilerimiz, modern zeytin hasat makinelerini kullanarak zeytin ağaçlarının hasadını gerçekleştirecek ve yeni teknolojilerle köylerindeki çiftçilerin tanışmasını sağlayacaktır.'

Sağlam, konuşmanın ardından üreticilere plastik zeytin kasası dağıttı.

Kaynak: AA