Muratpaşa'daki Öğrenci Yurtları İncelenecek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, meclis üyelerinin verdiği önerge doğrultusunda, yurtların yangın güvenliği açısından incelenmesi için 'Meclis İnceleme Komisyonu' kurulmasına yönelik teklifi kabul edildi. Komisyon, belediye yurtları dahil olmak üzere ilçedeki tüm yurtlarda inceleme yapacak.

Muratpaşa Belediyesinin yılın son meclis toplantısı Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.

20 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, CHP'li kadın belediye meclis üyeleri Songül Başkaya, Gülay Akın, Nuran Yılmaz ve Mutlugül Tarım'ın, Adana'da 12 kişinin hayatına mal olana yurt yangını sonrası verdiği önerge ile yurtların yangın güvenliği açısından incelenmesini kararlaştırdı.

Başkan Uysal'ın, önerge doğrultusunda 'üye sınırlaması olmaksızın bir inceleme komisyonu kurulması' teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Uysal, yaptığı açıklamada, kurulacak komisyonun Muratpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünden alacağı teknik destekle belediye yurtları da dahil olmak üzere ilçe genelindeki öğrenci yurtlarında yangın güvenliği açısından inceleme yapacağını söyledi.

Uysal, 'Komisyon, belediyemizin yurtları da dahil olmak üzere eksiklik saptarsa, giderilmesi konusunda gerekli uyarıları yapabilecek. Bu doğrultuda oluşturacağı raporu da meclisimize sunacak.' dedi.

Komisyonda 3 siyasi partiden 7 isim yer almak istediğini belirtti. Buna göre CHP'den aynı zamanda önerge sahibi Songül Başkaya, Gülay Akın, Nuran Yılmaz, Mutlugül Tarım ve Mimar Sinan Özkan, AK Parti'den Ayşe Barçın ve MHP'den Mustafa Taşbaş, komisyon üyeliklerine seçildi.

Kaynak: AA