3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Tosun, mesajında, fiziki engellerin insan yaşamında engel oluşturmasına neden olmaması gerektiğini, her bireyin birer engelli adayı olduğunu ifade etti.

Engelliliğin doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlandığını anımsatan Tosun, şunları kaydetti:

'Engelliliğin nedenlerinin başında insan hatalarının yanı sıra kural ve kaidelere uymamak gelmektedir. Bunun en çarpıcı örneği ise günümüzde sıkça yaşadığımız trafik kazalarıdır. Gerek trafik kazaları, gerekse bireysel hatalar ve kurallara uymama sonucu yaşanan kazalarda ülkemizde her yıl yüzlerce kişi kalıcı fiziksel ve ruhsal engelli olarak yaşamlarına devam etmek zorunda kalmaktadır. 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde engellilerimiz için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırma açısından da adımlar attık. Engellilerimizin iş, yaşam ve sosyal hayata atılmaları konusunda da kanunlar yürürlüğe konulmuştur. Engellilerimizin yaşamlarını ve sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak için hükümetin yanı sıra yerel yönetimlerimize de önemli görevler düşmektedir. Belediyelerimiz, gerek ulaşımda, gerekse sosyal yaşam alanlarında engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırma konusunda hassasiyet göstermeli ve engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemleri almalıdır.'

Kaynak: AA