Enerji Verimliliği Belgesi İçin Zaman Azaldı

Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, binalar için enerji verimliliği belgesi alınmasının zorunlu olduğunu ve bunun için son tarihin 2017 yılının Mayıs ayı olduğunu hatırlattı.

Enerji Verimliliği Belgesi İçin Zaman Azaldı
Makina Mühendisleri Odası Çevre ve Enerji Komisyonu tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Semineri Atatürk Ortaokulu’nda düzenlendi.

Okul öğretmenlerine verilen seminere, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Şube Müdürü Tülay Gündoğan, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat ve Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Sekreteri Atilla Tomsuk katıldı.

Zaman daralıyor

Açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, binalar için enerji verimliliği belgesi alınmasının zorunlu olduğunu ve bunun için son tarihin 2017 yılının Mayıs’ı olduğunu hatırlattı ve en kısa zamanda Eskişehir’deki tüm binaların bu belgeye sahip olması gerektiğini belirtti.

Vali Yardımcısı Dr. Günay, vatandaşların Makina Mühendisleri Odası’na giderek, konunun uzmanlarından bilgi alabileceklerini söyledi.

Günay, enerji verimliliğinde 3 hedef belirlediklerini ifade ederek, bunları şöyle sıraladı: “Binaların yalıtımı, sanayilerde enerji verimliliği ve enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturmak.”

Öğretmenlerden enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturmaları konusunda destek beklediğini kaydeden Günay, “Her okulda bir enerji verimliliği kulübü kurulsun ve öğretmenler bu kulüp aracılığı ile enerji verimliliği konusunu öğrencilere anlatsın” dedi.

133 okulda anlatıldı

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Sekreteri Atilla Tomsuk ise, sürdürülebilir bir yaşamın gereği olan “Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu” bilincini öğrencilerde oluşturmak hedefi ile 4 yıldır okullarda seminerler düzenlediklerini aktardı. Bu bilincin oluşmasının önemli bir ayağının öğretmenler olduğuna dikkat çekerek ve bu anlamda öğretmenlere verilen seminerin önemli olduğunu anlatan Tomsuk, şöyle devam etti:

“Sadece geçen yıl Tepebaşı ve Odunpazarı ile beraber 12 ilçede 133 ilkokul-ortaokul ve lisede bu seminerleri düzenledik. 2016 -2017 eğitim ve öğretim yılında da Tepebaşı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 40’ı 1’inci dönem olmak üzere 82 okulda bu seminerleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile planladık. Seminerlerimizin verimli geçmesini umut ediyorum.”

Makina Mühendisleri Odası Çevre ve Enerji Komisyonu Başkanı Dr. Yılmaz Yörü de, Okullarda enerji Verimliliği Çözümleri konusunda sunum yaparak, dünyada ve Türkiye’de enerji verimliliğinde durumun nasıl olduğunu anlattı ve çözüm yollarına ilişkin bilgiler verildi.

Kaynak: İHA