Başkan Tutal Yatırımcılara Teklif Çağrılarını Sürdürüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde ekonominin çıtasını yükseltmek ve ilçeyi Büyükşehir standartlarına kavuşturmak için çalışmalar yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gerek Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için gerekse diğer sektördeki yatırımcılar için teklif çağrılarını sürdürüyor.

Başkan Tutal Yatırımcılara Teklif Çağrılarını Sürdürüyor
Merkezi Antalya’da bulunan ve 20 yıldır PVC kapı, pencere, doğrama sistemleri üretimi yapan POLERPEN firması, üretimi arttırmak, hizmet ve istihdam alanını daha da genişletmek amacıyla Seydişehir’den gelen yatırım çağrılarını değerlendirdi. İlgili firma 2. fabrikasını Seydişehir Organize Sanayi Bölgesine açmak için ön raporlarını tamamladı. 30 bin metrekare arsa üzerine kurulması planlanan fabrikanın arsa alımını yapan POLER PEN PVC Sistemleri İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. 2 yıl içerisinde 5 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyor.

“Teklif Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’dan geldi”

Seçimlerden bu yana birçok büyük projenin altına imzasını atan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in Konya-Antalya yolu üzerinde olmasının ilçenin ticari önemini artırdığını kaydetti.

Başkan Tutal, “Büyük düşünmek lazım. Artık Seydişehir büyüyen ve gelişen bir ilçe. Seydişehir’de büyük yatırımlar söz konusu. Göreve geldiğimiz günden bu yana dev yatırımları Seydişehir’e çekmek ve şehirde istihdamı artırmak için önemli atılımlarda bulunuyoruz. POLERPEN PVC OSB’ye yatırım yapmak için Seydişehir’de. Bu sadece bir başlangıç. Bundan böyle daha fazla çalışarak Seydişehir sanayisini ve ihracatını ileri noktalara taşıyacağız. Seydişehir’e hayırlı olsun" dedi.

“50 kişi için istihdam alanı oluşacak”

İşletmenin iki etaplı bir proje olduğunu birinci etap üretiminin 2017 yılı haziran ayında başlayacağını, ikinci etabının ise 2018 yılında faaliyete geçmesi ile 50 kişiye istihdam sağlayacağını belirten POLER PEN PVC Sistemleri İnşaat San. Tic. Ltd. Şti Sahibi Hasan Erol ise, “Seydişehir yatırım alanı için cazip bir yer. Akdeniz’e göre tercih noktamız oldu. Akdeniz ticaretinde Anadolu ile Akdeniz’in, Konya ile birleştiği nokta. Gündemde hızlı tren ve Gembos yolu var. Akdeniz’ Antalya sanayisine uzak görünmüyor. Bu gün çok uzak dağlar var gibi ama 3-5 yıl sonra akşam oturmasına Antalya’ya gidilecek neredeyse’’ diye konuştu.

Anadolu’ya açılmak adına, merkezi bölge olarak Seydişehir’i tercih ettiklerini kaydeden Erol, “Biz PVC sistemlerinin yanında poler klips ( sera klipsleri) sera ürünleri konusunda Türkiye’de patent alan ilk firmayız. Türkiye’de seracılık sadece sahilde görülsede, yayla seracılığı da hızla çoğalmaktadır. Bunun için bin 300 rakımlı olan bölgelerde seracılık daha verimli oluyor. Bizim hedefimiz Seydişehir’de modern seracılığı yaygınlaştırmak. Bize Seydişehir OSB’de yapacağımız yatırım noktasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür ederim. Başkanımızın yatırım ve istihdam konusundaki destekleri bizi memnun etmiştir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA