Muğla Valisi Çiçek Açıklaması

'Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Marmaris ilçesinde 50 dakika daha kalsaydık, üzerimize bombalar yağacaktı. Daha sonra ne mi oldu? Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi'

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Marmaris ilçesinde 50 dakika daha kalsaydık, üzerimize bombalar yağacaktı. Daha sonra ne mi oldu? Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi.' dedi.

Bodrum ilçesindeki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çiçek, toplumda düzen bozan terör odaklarını önlemek için etkin bir şekilde mücadele verdiklerini söyledi.

Muğla'da 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de çalışmalar yaptıklarını ve FETÖ okullarını kontrol ettiklerini belirten Çiçek, 'Zannetmeyin ki 15 Temmuz'dan önce devletimiz çalışma yapmıyordu. Özellikle Muğla'da kurduğum bir ekiple bu okulları denetledik. Gereken cezalar verildi, kapatmalara kadar da gidildi.' dedi.

- 'Asker kılıklı teröristleri gördük'

Dost görünen kişilerin 15 Temmuz'da düşman yüzünü gösterdiğini anlatan Çiçek, 'Milletimizin vergileriyle savunmamız için alınan uçakları, helikopterleri, silahları, mermileri milletimize karşı kullandılar. Asker kılıklı teröristleri gördük. Ben bunu Marmaris'te yaşayarak gördüm.' diye konuştu.

Çiçek, 15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananlara da değinerek 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Marmaris ilçesinde 50 dakika daha kalsaydık, üzerimize bombalar yağacaktı. Daha sonra ne mi oldu? Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi.' dedi.

Yaşanan olaylardan sonra FETÖ'nün PKK ve DEAŞ'tan hiçbir farkının olmadığını ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

'Biz bununla da mücadele ederiz. Biz o geceyi atlattık. Bizim yanımızda, devletimizin yanında olanlara teşekkür ediyoruz. Bizim Allah, yardımcımız oldu. Marmaris de çok önemli bir tehlike atlattı. Bunların hepsini tek tek yakaladık. Yunanistan'a kaçmak istediler, hepsini tek tek yakaladık. Şu anda ne yapıyorlar, hepsi zindanlarda cezalarını çekecekler.'

Teröre destek verenlerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Çiçek, yapılanların kimsenin yanına kar bırakılmayacağını, gelen ihbarların tümünü değerlendirdiklerini bildirdi.

FETÖ'ye destek veren bazı kurumları lağvederek vatandaşların kullanımına açtıklarına dikkati çeken Çiçek, kentte 20 yurt, 14 okul, 9 dershane, 5 dernek, 19 verici istasyonu, 5 sendika temsilciliğinin kapatıldığını, taşınmazlarının da Hazine'ye devredildiğini vurguladı.

Bugüne kadar FETÖ'ye destek verdiği belirlenen bin 89 devlet memuru hakkında soruşturma başlattıklarına işaret eden Çiçek, bu kişilerden 373'ünün görevden uzaklaştırıldığını, 253'ünün tutuklandığını, 458 kişinin görevden atıldığını, 5 kişinin de arandığını belirtti.

Vali Amir Çiçek, örgüt ile bağlantılı olduğu tespit edilen 286 şirket yöneticisi ve iş adamı hakkında soruşturma yapıldığını, bu kişilerden 68'inin tutuklandığını, 92 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

- 'Muğla'da turizm 12 aya yayılacak'

Kentte turizmi 12 aya yayacak çalışmalara da başlattıklarını ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

'Ormana, nehre ve tarihi yerlere doğru açılalım. Ören yerlerimizi turizme açalım. Toprak altındaki ve üstündeki yerleri turizme açalım. Turizmi harekete geçirelim. Bunun illa yazın olması gerekmez, bunu her ay yapabiliriz. Kültür turizmini bir aya odaklamaya gerek yok.'

Çiçek, son iki yılda Muğla'da 10 kazı yerini ziyarete açtıklarını, Kore, Japonya, Çin ve Hindistan'dan turistlerin kente gelmesini sağlamak için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.
Kaynak: AA