İsrail Hapishanelerindeki Filistinlilere Destek Gösterisi

Gazze'de kadınlar, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapanlarla dayanışma ve İsrail'in idari tutukluluk uygulamasını protesto için gösteri düzenledi.

GAZZE - Gazze'de kadınlar, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapanlarla dayanışma ve İsrail'in idari tutukluluk uygulamasını protesto için gösteri düzenledi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'ne (FCDK) bağlı Filistin Kadın Çalışma Komiteleri Birliği tarafından Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) binası önünde düzenlenen gösteriye katılanlar tutukluların fotoğraflarını taşıyarak serbest bırakılmalarını talep etti.

FCDK Merkez Komitesi üyesi Arij el-Eşkar, açlık grevi yapan Filistinli tutukluların durumlarının kötü olduğunu ve idari tutukluluk uygulamasının Filistinlilerin açlık grevine devam edecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Eşkar uluslararası kuruluşlar ve insan hakları kurumlarına İsrail'in devam ettirdiği idari tutukluluk kararına son vermesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

Başta Enes Şedid ve Ahmed Ebu Fara olmak üzere İsrail hapishanelerinde bulunan altı tutuklu 25 Eylül'den bu yana idari tutukluluk uygulamasını protesto için süresiz açlık grevi başlatmıştı.

Filistin makamlarının verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA