O gecekondu yıkıldı

1071 Malazgirt Bulvarı ortasında dokuz yıldır hukuk mücadelesi verilerek kaldırılmaya çalışılan gecekondu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yaklaşık iki saatlik gece çalışmasıyla kaldırıldı.

O gecekondu yıkıldı
O gecekondu yıkıldı
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gecekondunun kaldırılmasıyla 1071 Malazgirt Bulvarı'ndan Sokullu'ya direk ulaşımın sağlanabileceğini belirterek “Gecekondunun kaldırılması sonrasında bir aylık çalışmayla menfez yapacağız. Bir ay sonra da çalışmaları tamamlayıp bölgeyi birbirine bağlayan yolu açmış olacağız” dedi.

Açıklamada, gecekondunun kaldırılmasıyla 1071 Malazgirt Bulvarı'ndan Sokullu'ya direkt ulaşımın sağlanabileceği belirtilerek, bundan sonraki aşamada bir aylık çalışmayla menfez yapılacağı bilgisi yer aldı.

Açıklamada, menfez çalışmasının ardından bölgeyi birbirine bağlayan yolun açılacağı kaydedildi.


O gecekondu yıkıldı

Konya Yolu’nu Öveçler üzerinden Dikmen’e bağlayacak olan Öveçler 4. Cadde Köprülü Kavşağı’nda yer alan gecekondunun yıkımı için mal sahibiyle 2008 yılında başlayan uzlaşıyla kamulaştırma teklifleri, 2014 yılında hizmete açılan 1071 Malazgirt Bulvarı proje aşamasındayken bir kez daha gündeme gelmişti.

Büyükşehir Belediyesi, mal sahibinin 4.5 milyon TL talep etmesi sonucu anlaşamamıştı. Eylül 2015’te değer tespit davası açan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bulvarın devamlılığını sağlamak için davanın sonuca bağlanmasını bekliyordu.


O gecekondu yıkıldı