AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer Açıklaması

'Niyazi Nefi Kara'nın 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili sözlerini esefle kınıyorum. Bir Antalya milletvekili olarak Kara'nın her fırsatta millete hakaret eden bu tutumu, izah edilemez bir durumdur.'

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili sözlerini kınadığını bildirdi.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, bir Antalya milletvekili olarak Kara'nın millete hakaret eden tutumunun izah edilemez bir durum olduğunu belirterek, bu dönemde Antalyalı'nın terör örgütleriyle omuz omuza siyaset yapma isteğinde olan bir vekili büyük bir üzüntüyle anacağını vurguladı.

Görevi ne olursa olsun, hiç kimsenin 15 Temmuz gecesini, tüm Türkiye'nin gözleri önünde yaşanan kanlı saldırıyı önemsizleştirmesine, sulandırmasına izin vermeyeceklerini bildiren Sümer, 'Bu siyasetin de ötesinde, o gece canlarını vatan için feda eden, millet için, vatan için, ülkemizin özgürlüğü için kendilerini siper eden şehitlerimize karşı vazifemizdir. Bu vazifeyi her ne şartta olursa olsun sonuna kadar yerine getirmekten kaçmayız.' ifadesini kullandı.

'Niyazi Nefi Kara'nın zihninde o geceyle ilgili soru işaretleri varsa, görev yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisine gitsin, uçaklardan atılan bombaları ve yaptığı tahribatı görsün. O gece mecliste görev yapan, 'Öleceksek burada ölelim' diyen milletin vekilleriyle konuşsun.' ifadesini kullanan Sümer, Milletvekili Kara'nın sadece kanla yazılan bir destanı küçüksemekle kalmadığını aynı zamanda da suç işlediğini belirtti.

Sümer, şunları kaydetti:

'Milletvekili dokunulmazlığı hiçbir kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. '15 Temmuz Kalkışması Cumhurbaşkanının bilgisi dahilinde yapılmıştır' ifadesinin CHP'nin resmi ideolojisi olmadığını, CHP Genel Başkanının darbe girişimi sonrasında yaptığı açıklamalardan anlayabiliyoruz. Görülüyor ki Niyazi Nefi Kara, CHP Genel Başkanına inanmıyor. Kamuoyu bu konuda sürekli hassasiyet gösterecektir. Kara'nın ve yaptığı açıklamaların takipçisi olacağız. Kara'nın açıklamalarını yine milletin takdirine bırakıyorum. Bu tip girişimlere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyu biliyor. Bunu Niyazi Nefi Kara ve onun gibiler de bilsin.'
Kaynak: AA